Termenul de aromaterapie este strâns legat de utilizarea uleiurilor esențiale. În acest articol, vă vom aduce informații despre modul în care aromaterapia folosește uleiuri esențiale pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

Cel mai bun ulei esențial mediteranean este uleiul esențial nemuritor. Nu se usucă niciodată nici atunci când se recoltează. Impactul asupra sănătății tale este extraordinar.

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este asociată cu utilizarea uleiurilor esențiale. Uleiurile esențiale stimulează părțile creierului sensibile la mirosuri. În acest fel puteți elibera substanțe chimice care cresc confortul și pacea. Acțiuni precum aromaterapia și uleiurile esențiale devin din ce în ce mai importante. 

De la începutul fiziologiei și psihologiei, se știe că influențează starea psihofiziologică a oamenilor. Aromaterapia se ocupă de suprimarea simptomelor unei boli, dar găsește, de asemenea, probleme în gruparea și urmărirea ei. Plantele au fost folosite pentru a menține sănătatea umană încă din vremuri imemoriale. Aromaterapia este o ramură a medicinei complementare și se bazează pe utilizarea plantelor.

Aceasta este o disciplină care folosește ierburi și diverse preparate din plante pentru a menține sănătatea, pentru a preveni și trata bolile. Scopul aplicației este de a îmbunătăți oamenii la nivel fizic, emoțional, mental sau spiritual. Aromaterapia activează în principal abilitățile interne de auto-vindecare. Specialitatea este că extractele speciale din plante trebuie utilizate pentru tratament. Acest extract se numește ulei esențial.

Cum a aparut termenul de aromaterapie?

Aromaterapia provine din două cuvinte grecești. Aroma care înseamnă aromă și terapie care semnifică vindecarea. Prima înregistrare de aromaterapie datează din Egiptul antic. În templele egiptene, se acorda o mare atenție sănătății și curățeniei. Preoții egipteni știau foarte bine efectele uleiurilor esențiale și rășinilor asupra organismului. Acest lucru este demonstrat de abilitățile lor perfecte de a îmbălsăma corpul uman.

Aromaterapia ca termen pe care o cunoaștem astăzi apare accidental. Creatorul său este considerat un chimist francez și creator de parfum, Rene Maurice Gattefosee. În cartea sa despre metoda de aplicare a terapiei cu ulei esențial, el a descris cum l-a ajutat uleiul esențial de lavandă.

Odată cu Rene Maurice Gattefosee, s-a născut aromaterapia modernă.

La sfârșitul secolului XX. Aromaterapia nu este considerată o metodă de tratament eficientă sau stabilită deși mii de laboratoare din întreaga lume lucrează în domeniul aromaterapiei.

O serie de noi studii științifice au dovedit altfel. Își dovedesc eficacitatea extraordinară. Cercetările și studiile pe această temă și cantitatea de dovezi continuă să crească zi de zi.

Se crede că uleiurile esențiale au puterea de a acționa la toate nivelurile oamenilor. Prin intermediul receptorilor din nas, informațiile purtate de aroma uleiurilor esențiale intră direct în creier. Uleurile sunt din ce în ce mai prezente în fiecare aspect al vieții noastre. Din acest motiv, aromaterapia este recomandată oricui dorește să acorde mai multă atenție propriei sănătăți. 

Uleiuri esenţiale

Efectele uleiurilor esențiale asupra corpului uman nu sunt încă înțelese pe deplin. O serie de studii din întreaga lume confirmă eficacitatea uleiurilor esențiale. În principiu, uleiurile esențiale cu mirosul lor afectează și stările de spirit și emoțiile oamenilor. Fiecare ulei esențial are propria energie. Uleiurile esențiale prin energia lor pot funcționa în domeniul energiei umane. Principala caracteristică a uleiurilor esențiale este o aromă puternică, intensă și distinctivă.

Uleiurile esențiale ca compoziție chimică sunt amestecuri complexe dintr-un număr mare de compuși organici, mulți dintre ei având efecte fiziologice puternice. Uleiurile esențiale ajută la tratarea infecțiilor virale rezistente la tratament clasice. De asemenea, stimulează reînnoirea și creșterea celulelor. S-a dovedit științific că restabilesc echilibrul psihofiziologic al organismului. Unele uleiuri esențiale au un efect pozitiv asupra circulației sângelui slăbit.

Uleiurile esențiale sunt amestecuri de compuși volatili și biologic activi obținuți prin distilarea cu abur sau prin presarea la rece a plantelor întregi, a părților lor sau a rășinilor. Un ulei esențial conține sute de compuși chimici. Uleiurile esențiale sunt de fapt lichide fără grăsimi. Uleiul esențial de Immortelle este în mod simbolic legat de conceptul de aromaterapie.

Immortelle este o plantă ale cărei flori nu se ofilesc niciodată. Chiar și după ce a fost culeasă. Prin urmare, numele în limba franceză pentru această plantă este Immortelle, ceea ce înseamnă etern. Componentele chimice ale uleiurilor esențiale au efecte farmacologice asupra țesuturilor și organelor, precum și hormonii și sistemul nervos. O serie de studii susțin, de asemenea, că uleiurile esențiale au un efect feromonic ascuns. Mai simplu spus, uleiurile esențiale au o anumită influență asupra comportamentului sexual, simpatiei, antipatiei și contactului social.

Uleiul esenţial de Immortelle

Uleiul esențial Immortelle este cel mai vechi ulei esențial din lume. Legenda operei sale miraculoase provine din cele mai vechi timpuri. Uleiul esențial Immortelle este unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale din lume. Pentru un litru de ulei esențial nemuritor, trebuie să recoltați extrem de multe flori proaspete. Immortelle este o plantă care nu se va ofili niciodată.

Credeți sau nu este adevărat. Chiar și atunci când planta este recoltată, florile nu se ofilesc. Ți-a spus ceva? Nu își schimbă culoarea nici atunci când sunt recoltate. Ce înseamnă asta pentru pielea ta? Preparatele pe bază de uleiuri esențiale din astfel de plante, vă puteți aștepta ca pielea dvs. să fie mai bună.

Datorită proprietăților sale de vindecare și recuperare, nemurirea este necesară în multe produse cosmetice naturale. Produsele care se bazează pe uleiuri esențiale nemuritoare încearcă în principal să mențină frumusețea naturală a pielii. Uleiul esențial Immortelle joacă un rol important în tratarea pielii faciale netede și bogate.

Acest ulei este foarte bun în stoparea îmbătrânirii pielii. Immortelle (lat.Helichrysum italicum) are frunze înguste și flori galbene. Aceasta este o plantă mediteraneană care crește de obicei pe roci. Uleiul esențial Immortelle este obținut prin distilarea aburului immortelle. Este important ca recipientul de stocare a uleiului esențial să fie bine închis.

Efectele Immortellei asupra frumuseții pielii tale

Frumusețea imortelă-mediteraneană urmează nevoile pielii tale. Pielea ta se va regenera și își va recăpăta strălucirea. Immortelle este cel mai adesea folosit pentru a trata pielea matură și sensibilă. Produsele pe bază de uleiuri esențiale nemuritoare refac pielea pentru a deveni fină, moale și catifelată. De asemenea, reduceți imperfecțiunile și protejați pielea de contaminanții externi, de fum și de praf.

Tonicele faciale, uleiurile corporale, serul facial, lotiunile faciale si cremele de corp din gama de produse sunt foarte bune si iti hranesc pielea. Tonicul facial stimulează regenerarea celulelor pielii. Stimulează formarea de colagen și reduce ridurile. Tonicele faciale cresc elasticitatea pielii și au efecte antimicrobiene și regenerative.

Cremele de corp încetinesc îmbătrânirea pielii și previn formarea ridurilor. Crema de corp antirid conține ingrediente active care împiedică pielea uscată și ridurile. De asemenea, ajută la înroșirea și cuperoza pielii.

Serul facial contribuie la frumusețea și strălucirea pielii tale. Serul facial face pielea moale și foarte netedă. 

Diluarea uleiurilor esențiale în uleiurile vegetale

Datorită moleculelor sale mici și lipofilicității, uleiurile esențiale intră foarte repede în corp prin piele. Uleiurile vegetale diferă prin proprietățile și efectele lor. 

Uleiul vegetal este cel mai adesea obținut din semințe sau fructe ale plantelor. Sunt uleioase și nu se evaporă ușor. Uleiul vegetal de cea mai înaltă calitate este obținut prin presare la rece. Uleiurile vegetale presate la rece și nerafinate conțin acizi grași nesaturați, cum ar fi omega 3, vitamine și minerale.

Prin diluarea uleiurilor esențiale în uleiuri vegetale atingem mai multe obiective. În primul rând, reducem șansele de leziuni ale pielii. Aplicarea uleiurilor esențiale pure pe piele poate provoca reacții ale pielii foarte neplăcute la multe persoane. Unele uleiuri esențiale conțin ingrediente toxice. Deoarece intră brusc în corp, ele pot provoca reacții adverse nedorite.

Absorbția mai lentă a uleiurilor vegetale permite componente terapeutice mai lungi în sânge sau în țesutul țintă. De aceea, uleiurile esențiale sunt întotdeauna dizolvate în uleiuri vegetale, care se mai numesc și uleiuri de bază. În timp ce uleiurile esențiale trebuie păstrate exclusiv în sticle de sticlă, uleiurile vegetale pot fi depozitate și în sticle de plastic. Singurul lucru important este să acordați atenție celui mai mic aer posibil din sticlă în timpul depozitării. Dacă oxidează uleiul, poate fi periculos pentru piele.

Masaj cu aromaterapie

Aromaterapia este o metodă complet naturală pentru reducerea sau eliminarea diverselor probleme de sănătate. Există multe modalități de aplicare, dar cea mai obișnuită modalitate este de a aplica uleiuri esențiale prin piele sau pe căile respiratorii. Masajul este cea mai frecventă metodă de aplicare a uleiurilor esențiale în aromaterapie.

Uleiurile esențiale utilizate pentru masaj trebuie mai întâi diluate în unele uleiuri de bază naturale. Fiecare climat este abundent în uleiurile vegetale native. 

Singurul lucru care contează este că acest ulei este procesat într-un sistem rece și nu este purificat. În acest fel, din fabrică se obține mult mai puțin ulei, dar calitatea este mult mai mare. Uleiurile naturale obținute în acest mod conțin ingrediente foarte importante, cum ar fi vitaminele D și E. De asemenea, conțin acizi grași esențiali și minerale precum calciu și magneziu.

Pe lângă masaj, uleiurile esențiale sunt utilizate și în inhalare, împachetări de aromaterapie, jacuzzi, saună etc. Unul dintre cele mai populare moduri de a utiliza uleiuri esențiale în aromaterapie este de a inspira uleiuri esențiale din lămpile parfumate.

Doar câteva picături de ulei esențial într-o lampă parfumată și atmosfera din apartamentul sau casa ta se vor schimba. În plus, mirosul va respinge insectele și va elimina mirosurile neplăcute cauzate de gătit. Uleiurile esențiale care intră în organism nu trebuie să conțină aditivi sau substanțe chimice.

REACTIA TA?


Ați putea dori, de asemenea, să vedeți

Conversații pe Facebook