Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Politica de confidentialitate


Politica de confidentialitate si protectia datelor.

1doi3.ro este operator de date cu caracter personal si respecta toate obligatiile legale care ii revin in legatura cu prelucrarea de date personale. Pentru acest scop, 1doi3.ro prelucrează datele tale în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor, prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora (denumită în cele ce urmează “Legea 677/2001”), în scopul (i) asigurării furnizării serviciilor agreate de către clienți, în baza contractului încheiat cu aceștia, precum și pentru recuperarea creanțelor aferente contractelor încheiate și (ii) în baza acordului dumneavoastră expres, pentru acțiuni de reclamă, marketing și publicitate.

Prin transmiterea voluntara a oricaror date personale sau informatii prin intermediul site-ului, utilizatorii isi exprima consimtamantul pentru ca aceste date sa fie colectate, inregistrate, stocate, procesate in bazele de date ale 1doi3.ro.

1doi3.ro respecta toate drepturile care sunt prevazute in favoarea persoanelor vizate de prelucrarile de date personale de catre Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si anume: dreptul de acces la date, dreptul de informare, dreptul de interventie si dreptul de opozitie.
1doi3.ro isi rezerva dreptul de a folosi datele colectate pe acest portal, de la utilizatorii sai, pentru imbunatatirea serviciilor pe care le furnizeaza, pe toata durata existentei platformei 1doi3.ro. 1doi3.ro se obliga, pe toata perioada functionarii platformei, sa dea curs oricarei solicitari a persoanelor vizate in vederea rectificarii sau stergerii datelor cu caracter personal sau restrictionarii prelucrarii sau a dreptului de a se opune prelucarii , precum si a dreptului la portabilitatea datelor. De asemenea, orice persoana vizata poate face o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucarii datelor cu caracter personal, la adresa http://www.dataprotection.ro. 1doi3.ro isi asigura utilizatorii ca nu va oferi, vinde sau face publice datele lor personale (nume, adresa, varsta, gen, adrese de email etc.) catre terti, decat in cazul in care acest lucru se face cu consimtamantul utilizatorului sau este solicitat de catre persoane indreptatite, in baza legilor in vigoare.
1doi3.ro isi rezerva dreptul de a face publice date statistice, deduse din analiza informatiilor confidentiale, pentru a arata profilul utilizatorilor sai si isi rezerva dreptul de a oferi utilizatorilor serviciile si produsele unor furnizori terti, bazandu-se pe datele mentionate in inregistrari; asemenea oferte pot fi facute de catre proprietar sau de catre administrator cu respectarea legislatiei in vigoare. 1doi3.ro se obliga sa furnizeaze, la cererea persoanei vizate, o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizata, 1doi3.ro poate percepe o taxa rezonabila, bazata pe costurile administrative. In cazul in care persoana vizata introduce cererea in format electronic si cu exceptia cazului in care persoana vizata solicita un alt format, informatiile sunt furnizate intr-un format electronic utilizat in mod curent.

Cum functioneaza 1doi3.ro cu privire la datele cu caracter personal

» datele cu caracter personal folosite în derularea contractului tău de servicii, (cum ar fi, dar fara a se limita la: date client - nume, prenume, adresa, sex, email; date cu privire la localizarea userilor) nu vor fi transmise catre terti, fara acceptul tau expres.
» în conformitate cu prevederile Legii 677/2001, menționăm că poți beneficia de următoarele drepturi aferente prelucrării datelor cu caracter personal: (i) dreptul la informare, (ii) dreptul de acces la date, (iii) dreptul de intervenție asupra datelor, (iv) dreptul de opoziție, (v) dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și (vi) dreptul de a te adresa justiției.
» cu privire la dreptul de opoziție menționăm că acesta poate fi exercitat în orice moment, din cauza unor motive întemeiate și legitime legate de situația ta particulară, exceptând cazul în care există dispoziții legale care prevăd contrariul. De asemenea, precizăm că ai dreptul de a te opune în orice moment, în mod gratuit și fără nici o justificare, ca datele tale cu caracter personal să fie prelucrate în scop de marketing.
» 1doi3.ro isi rezerva dreptul sa trimita utilizatorilor inregistrati comunicari prin email (newslettere cu caracter periodic sau mesaje informative ori comerciale one-time din partea noastra sau a unor partneri), precum si acele mesaje prin email necesare pentru buna functionare a serviciilor oferite de plaforma (alterte, mesagerie privata, notificari). Utilizatorii se pot dezabona de la aceste mesaje.
» daca nu esti logat in contul tau de pe 1doi3.ro, plasam un cookie in browser-ul folosit de tine si retinem numarul de vizitele facute, cu scopul de ati furniza pe viitor un continut cat mai potrivit criteriilor tale de interes
» daca esti logat in contul tau de pe 1doi3.ro, continutul va fi personalizat conform configuratiei stabilite de tine in profilul tau
» nu vom transmite adresa ta de email sau datele tale personale nimanui, dar e posibil ca uneori sa trimitem anumite email-uri de interes pentru tine, cu privire la imbunatatirile site-ului, sau oferte comerciale ale partenerilor
» vei putea oricand sa te dezabonezi de la Newsletter-ul 1doi3.ro, facand acest lucru optand pentru "dezabonare" in subsolul mesajelor trimise de noi, putand folosi in continuare serviciile 1doi3.ro
» in cadrul platformei, utilizatorii isi pot trimite mesaje, insa adresele lor de email nu apar destinatarilor
» singura situatie in care inregistram adresa ta de domiciliu este in cazul in care obtii puncte, sau faci alte actiuni, in urma carora oferim o recompensa. Adresa ta nu e folosita in alt scop si nu este oferita altor companii sau entitati.
» parolele folosite in cadrul platformei sunt stocate criptat si nimeni nu le poate folosi pentru a accesa contul respectiv
» pentru ati asigura o intimitate confortabila, iti recomandam foarte insistent sa nu oferi date cu caracter personal (numere telefon, adresa de email, ID-ul tau de messenger, adresa de domiciliu, etc..) decat persoanelor cu care ai avut un contact substantial de-a lungul timpului si in care ai incredere, si doar pe canale private si nu public
» serverele pe care sunt stocate datele sunt urmarite de un specialist IT si protejate de virusi si vulnerabilitati si actualizate la zi
» daca doresti ca informatiile tale sa dispara de pe 1doi3.ro poti solicita acest lucru oricand, noi urmand sa stergem total informatiile din site, inclusiv din baza de date
» bazele de date ale site-ului 1doi3.ro sunt stocate la https://gazduire.ro/, unul dintre cei mai siguri provideri de servicii din Romania.
» site-ul 1doi3.ro are configurat si instalat un certificat SSL, care asigura o comunicare criptata intre browser si server
» pentru asigurarea costurilor legate de mentenanta si dezvoltare 1doi3.ro, prin firma operatoare 1doi3.ro, are contracte de publicitate cu The Moneytizer si prin Google
» 1doi3.ro nu ofera niciodata date cu caracter personal partenerilor de publicitate. Reclamele distribuite pot fi insa targetate comportamental si in functie de alte criterii datorita modului in care AdSense si reteaua folosita de The Moneytizer functioneaza.
» datele de trafic sunt analizate prin Google Analytics, prin anonimizarea datelor despre utilizatori, politicile putand fi consultate aici.
» daca vreo practica legata de folosirea site-ului, inclusiv cele legate de datele utilizatorilor, sunt neclare sau aveti sugestii de imbunatatire, puteti sa sesizati acest lucru la [email protected]
» site-ul stocheaza de asemeni IP-urile utlizatorilor la momentul plasarii pe site a intrebarilor si raspunsurilor. Aceste IP-uri si alte date (timestamp si semnatura browser) nu sunt utilizate decat in situatii care necesita moderarea site-ului (eliminarea de cotnuri duplicate utilizate in activitati de "trolling", hartuire, intimidare, etc.) sau pentru activitati care contravin legislatiei romane. Aceste date nu sunt distribuie niciunui tert, cu exceptia situatiilor in care o autoritate competenta nationala le solicita in baza legislatiei, pentru rezolvarea unor situatii care contravin legislatiei.

1doi3.ro acorda o atentie deosebita in privinta utilizatorilor minori (pana in 16 ani) care acceseza serviciile platofrmei. In acest scop, 1doi3.ro desfasoara campanii cu privire la riscurile la care sunt expusi minorii in mediul online, in parteneriat cu organisme precum Salvati Copii.

Ca reguli generale de buna practica si prevenire a potentialelor atingeri ale drepturilor minorilor, 1doi3.ro recomanda:
a) atentia parintilor cu privire la intreaga activitate a copiilor pe internet, cel putin pana la varsta de 16 ani.
b) 1doi3.ro monitorizeaza tot continutul postat si ia masuri de moderare daca se observa actiuni de intimidare, hartuire sau alte actiuni de atingere a drepturilor minorilor, inclusiv notificarea autoritatilor competente;
c) orice activitate cu potential de hartuire sexuala sau violenta va rugam a fi notificata la adresa [email protected] si vom analiza urgent situatia indicata;

Este interzisa inscrierea minorilor cu varsta sub 12 ani.
Pentru minorii cuprinsi intre 12 si 16 ani (neimpliniti), 1doi3.ro solicita acordul parintilor/tutorelui in vederea inscrierii. Se solicita la inscriere o adresa a parintelui sau a reprezentantului legal al minorului, distincta de adresa minorului, la care acesta trebuie sa-si exprime acordul in termen de 30 de zile calendaristice.
In situatia in care parintele, sau reprezentantul legal al minorului, doreste stergerea continutului postat de acesta, se va da curs cererii de indata, cu o minima verificare a relatiei dintre cei doi pentru a evita abuzurile.
In cazul minorilor, care au implinit 16 ani se considera ca au capacitate partiala de exercitiu in privinta chestiunilor civile si se considera consimtamantul prezumat al parintelui sau reprezentantului legal in astfel de situatii. Solicitam insa parintilor sau reprezentantilor legali sa continue observarea activitatii minorilor in mediul online, iar daca observa nereguli, sa ne contacteze pentru a gasi acele masuri care sa garanteze securitatea online si buna dezvoltare psihologica a copiilor.

Care sunt drepturile tale si cum pot fi exercitate

Pe langa drepturile existente, de la data aplicarii Regulamentului beneficiezi de drepturi aditionale. Iata lista completa a drepturilor pe care le ai:
» Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
» Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;
» Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
» Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
» Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
» Dreptul la portabilitatea datelor - poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
» Dreptul de a depune plangere - poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
» Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
» Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia

In cazul în care dorești să îți exerciți aceste drepturi poți înainta o cerere scrisă, datată și semnată către: [email protected] sau prin pagina de Contact al site-ului. 1doi3.ro se obliga sa raspunda in mod prompt oricarei cereri legate de drepturile persoanei legate de protectia datelor sale personale. Orice cerere va fi tratata cu prioritate.

Securitatea datelor cu caracter personal

» 1doi3.ro certifica faptul ca indeplineste cerintele de securitate a datelor cu caracter personal;
» 1doi3.ro utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariaţilor si procedurilor de lucru, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare;
» Regulamentul intern de organizare si funcţionare al 1doi3.ro contine reglementari cu privire la confidenţialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate in cadrul instituţiei;
» Personalul 1doi3.ro este instruit in ceea ce priveste securitatea si confidenţialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate;
» Accesul la computerele ce conţin baze de date cu caracter personal este restricţionat cu cont/user si parola, iar accesarea acestora se poate face doar din sediul sau punctul de lucru al firmei;
» Serverele pe care sunt stocate bazele de date cu caracter personal sunt actualizate din punct de vedere al aplicatiilor software (sistem de operare si aplicatii)
» Serverele utilizate sunt securizate prin aplicatii de firewall si sunt monitorizate in mod continuu de personal calificat (administrator de system)
» Exista un log al acceselor pe aceste servere pentru a determina in mod clar cine si cand a accesat aceste servere
» Aplicatiile de gestionare a bazelor de date sunt instalate pe servere speciale care nu pot fi accesibile prin intermediul Internetului.
» In aplicatiile online ale 1doi3.ro nu exista posibilitatea descarcarii sau a printarii de date personale.
» Atat pe statiile de lucru, cat si pe servere sunt instalate programe antivirus si antispyware actualizate cel putin o data pe zi.
» Serverele pe care se stocheaza bazele de date cu caracter personal sunt gazduite in conditii de securitate intr-un datacenter ce permite doar accesul personalului certificat si autorizat.
» 1doi3.ro efectueaza trimestrial o analiza a codului sursa al portalului https://1doi3.ro/ pentru a determina daca exista potentiale brese de securitate.
» Datele cu caracter personal nu vor fi instrainate sub nicio forma terţelor persoane straine, iar accesul la bazele de date este permis doar persoanelor autorizate in acest sens;
Versiune valabila incepand cu data de 25 mai 2021.