În medie, majoritatea persoanelor sunt speriate de şerpi, pentru că ştim că sunt otrăvitori şi otrava lor este suficientă pentru a ucide un om. Aşadar, când vedem şerpi otrăvitori sau şerpi care nu sunt otrăvitori, ne vom simţi speriaţi, dar să ştiţi, că nu doar şerpii au capacitatea de a ucide, dar totuşi există foarte multe animale otrăvitoare care încă nu sunt cunoscute.

Aceasta este lista celor mai otrăvitoare animale din lume:

10. Tetraodontidae (Pufferfish)

10. Tetraodontidae (Pufferfish) Foto: pexels.com

Tetraodontidae este al doilea cel mai otrăvitor animal marin, vertebrat din lumea şi care trăiesc în mările tropicale din întreaga lume. Otrava lor este suficient de puternică pentru a ucide un om adult. Aceşti pești produc o otravă foarte periculoasă numită tetrodo toxină .

Otrăvurile peștelui Tetraodontidae este de 1200 de ori mai periculoase decât otravă de cianură. Mai precis, o singură otravă de la acest peşte poate ucide până la 30 de bărbați adulți.

9. Broasca de săgeți otrăvitoare

9. Broasca de săgeți otrăvitoare Foto: pexels.com

Broasca de săgeți otrăvitoare sau Broască de dantelă otrăvitoare este vertebratul cel mai otrăvitor din lume. Locuiesc în pădurile pluviale din America Centrală și de Sud. Există sute de tipuri de broaște cu săgeți de otravă care trăiesc în lume. Veninul lor variază în funcție de culoarea și modelul corpului.

Broasca de săgeţi otrăvitoare este cea mai periculoasă din familia sa. Această broască conține suficientă otravă pentru a ucide până la 10 bărbați adulți. Aceste broaște obțin această otravă puternică consumând insecte artropode .

8. Paianjenul rătăcitor brazilian - Phoneutria

8. Paianjenul rătăcitor brazilian - Phoneutria Foto: independent.co.uk

Păianjenul brazilian Phoneutria (Wandering Spider) deține un record mondial în Guinness drept cel mai veninos păianjen din lume. Mușcătura lor poate provoca moarte chiar și la oameni.

Muşcătura păianjenului brazilian Phoneutria provoacă dureri extreme care provoacă pierderea controlului muscular și inflamația organelor interne.

7. Șarpele Taipan

7. Șarpele Taipan Foto: flickr.com

Șerpii Taipan sunt de 200 de ori mai periculoși decât şerpii cobra obişnuit şi pot fi găsiți în Australia de est și nord cât și Papua Noua Guinee. O mușcătură a unui șarpe Taipan are suficientă otravă pentru a ucide până la 100 de adulți.

6. Scorpionul Death Stalker (Leiurus quinquestriatus)

6. Scorpionul Death Stalker (Leiurus quinquestriatus) Foto: activewild.com

Acest scorpion are cea mai mortală otravă decât orice altă specie de scorpion. Acești scorpioni agresivi trăiesc în deșerturi și arbuști din țările Orientului Mijlociu și din Africa de Nord. Otrava neurotoxină din acest scorpion poate ucide oameni.

Muşcătură din scorpionului Death Stalker este foarte dureroasă și poate provoca probleme majore la nivelul inimii care în final aduce moartea.

5. Peștele piatră (Synanceia verrucosa)

5. Peștele piatră (Synanceia verrucosa) Foto: naturepl.com

Peștele piatră este foarte periculos şi se găseşte în apele tropicale din oceanul Indo-Pacific. Se ascund în noroiul sau nisipul de pe fundul mării fiind foarte dificil să îi găsești. Această specie mortală conține 13 coloane vertebrale ascuțite și otrăvitoare. Se înțepenesc foarte repede, ceea ce provoacă dureri severe, umflături, slăbiciune în mușchi și paralizie temporară. Fără un tratament medical adecvat, poate duce la moarte.

4. Melcul con

4. Melcul con Foto: flickr.com

Melcii con sunt o specie specială, care pot fi găsiți în oceanul indian. O picătură de otravă dintr-un melc con are suficientă putere pentru a ucide până la 20 de oameni adulți.

Din păcate, nu există antivenin pentru mușcăturile acestui melc. Toxinele pot provoca pierderi de concentrare, dificultăți de respirație, insuficiență cardiacă și probleme de vedere.

3. Caracatița cu inele albastre (Hapalochlaena lunulata)

3. Caracatița cu inele albastre (Hapalochlaena lunulata) Foto: pexels.com

Caracatița cu inele albastre este cel mai mic membru al familiei lor de caracatițe cu doar 20 cm în diametru. Caracatița cu inele albastre este foarte periculoasă deoarece poate produce două tipuri de otravă prin salivă lor. Primul tip este folosit pentru a prinde prada. Al doilea tip de otravă, numit tetrotoxină, poate ucide prada.

În mod uimitor, doar 25 de grame de otravă sunt suficiente pentru a imobiliza 10 oameni adulți. Spre deosebire de alte animale otrăvitoare, mușcăturile de caracatiță cu inele albastre nu sunt dureroase. Dar în câteva minute după mușcătură, victima va simți amorțeală, vărsături, dificultăți de respirație. De asemenea, duce la moarte dacă nu este tratat cât mai curând posibil.

2. Cobra regală

2. Cobra regală Foto: boombastis.com

Cobra regală este cel mai lung și mai otrăvitor șarpe din lume, acest șarpe trăiește în pădurile din Asia. Cobra regală adult poate avea până la 5,5 metri, şi produce ca venin neurotoxină, iar atunci când mușcă poate injecta cantități mari într-o singură mușcătura, destul de puternic pentru a ucide un elefant african în câteva ore. Spre deosebire de alți șerpi, cobra regală injectează de cinci ori mai multă otravă într-o singură mușcătură. Cantitatea de otravă care poate ucide până la 20 de bărbați adulți.

1. Meduza (Jellyfish)

1. Meduza (Jellyfish) Foto: livescience.com

Meduzele Jellyfish sunt cele mai veninoase creaturi care încă nu sunt cunoscute oamenilor.Aceste meduze trăiesc pe fundurile oceanelor și se găsesc foarte rar la suprafață.

Jellyfish are 15 tentacule pe fiecare parte a corpului lor și aceste tentacule pot atinge 10 metri în lungime, fiecare tentacul conține mai mult de 5000 de celule înțepătoare.

Acest tip de otravă al meduzei, acţionează foarte repede la pradă sau corpul uman, otrava va afecta sistemul nervos și inima, iar oamenii pot muri înainte de a ajunge pe plajă.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook