Dacă plănuiți o călătorie în Madrid în iunie 2023 și căutați cele mai bune date, activități și evenimente din oraș, vă prezentăm ghidul nostru al orașului Madrid.

Primavera Sound vine pentru prima dată în Madrid în luna iunie, de pe 8 pana pe 11. Acesta este un eveniment muzical de anvergură ce se desfășoară în mod normal doar în Barcelona, dar pentru aniversarea a 20 de ani, primul weekend se va ține în Barcelona și al doilea în Madrid. Concertele vor fi găzduite de Ciudad de Rock, aflată la aproximativ 40 de minute în afara orașului. Cu peste 200 de acte, festivalul este cu adevărat ceva de văzut. Capetele de afiș includ artiști precum Kendrick Lamar, Rosalía și Calvin Harris, printre mulți alții. În timp ce festivalul începe pe 8, vor exista diferite concerte începând chiar din 5 iunie, în întregul oraș Madrid.

Pe 7 iunie, Pet Shop Boys vor da un concert gratuit la Metropolitan Stadium, unde obișnuiește să joace Atletico Madrid. Dacă doriți să prindeți acest concert, rețineți datele: de la 8 la 11. Dacă nu veți fi în Madrid în acele zile specifice, dar doriți să asistați la un concert, aveți diverse opțiuni. Pe 15 iunie, Maroon 5 va cânta la The Wiz Inc Center, situat mai aproape de centrul orașului. Între 23 și 24, în același loc, se va desfășura Summer Story, un mare festival de muzică electronică. Așadar, dacă nu vă aflați în Madrid la începutul lunii iunie, aveți totuși o mulțime de concerte la care puteți participa pe parcursul lunii.

Iunie este de asemenea ultima ocazie pe care o aveți de a vizita expoziția imersivă Soroya Through Light. Pentru a celebra a 100-a aniversare a morții artistului valencian Joaquin Soroya, la Palatul Regal se va ține o expoziție imersivă. Aceasta cuprinde patru încăperi dedicate lucrărilor sale artistice, care includ peste 700 de picturi. Expoziția include portrete ale familiei sale, ale familiei regale, grădini, scene marine și chiar o cameră virtuală. Vor fi prezentate 24 de lucrări care nu au mai fost văzute niciodată, așadar este ceva de neratat. Iar dacă vă aflați acolo, vă recomandăm să vizitați și Palatul Regal din Madrid, cel mai mare palat regal din Europa, cu peste 3000 de camere.

Pe 11 iunie se încheie Feria de Libro de Madrid, marele târg de carte care a început încă din 1933. Acesta a fost mutat în parcul Buen Retiro în 1967 datorită necesității de spațiu. Târgul include multe standuri cu cărți și prezintă autori care vin să-și semneze cărțile. Penguin Random House sărbătorește evenimentul cu bănci speciale amplasate în tot orașul Madrid, care arată ca niște cărți.

Dacă vă aflați în Madrid între 16 și 18 iunie, poate că vă interesează Madrid Urban Sports. Este vorba despre o competiție și un eveniment ce durează trei zile și are loc la a treia ediție anuală. Acesta se ține la Rio Matadero și include evenimente de skating, ciclism BMX și chiar breakdance, pregătindu-se pentru Jocurile Olimpice din 2024 din Paris, unde breakdance-ul va fi un eveniment pentru prima dată.

În cele din urmă, dacă vă aflați în Madrid spre sfârșitul lunii, unul dintre cele mai mari evenimente ale anului este Madrid Pride, una dintre cele mai mari parade de mândrie LGBTQ+ din întreaga lume. Începe de obicei în jurul datei de 28 iunie, pentru a celebra Ziua Internațională a Mândriei LGBTQ+, dar sărbătorile se întind pe parcursul mai multor zile.

Așadar, dacă vă aflați în Madrid în iunie, vă așteaptă o serie de evenimente muzicale, culturale și sportive incitante. În plus, începe sezonul de vară, cu temperaturi ridicate care ajung în jur de 30 de grade Celsius. Cu toate acestea, umiditatea scăzută face căldura mai suportabilă. Este un moment ideal pentru a experimenta tot ce are de oferit Madrid.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook