Cum să preveniți intrarea Macbook-ului în stand-by.

Dacă sunteți un utilizator de Macbook care își dorește să împiedice intrarea sistemului în stand-by atunci când nu este utilizat, atunci acest tutorial este pentru dvs. Există mai multe modalități de a face acest lucru, iar în acest articol vom explora toate opțiunile disponibile.

2. Cum să preveniți intrarea Macbook-ului în stand-by

Prima opțiune este utilizarea "System Preferences". Deschideți "System Preferences" din dock sau prin intermediul opțiunii "Apple" din meniul de sus și faceți clic pe "Energy Saver" în meniul din stânga. În fereastra "Energy Saver", puteți ajusta setările pentru a preveni intrarea Macbook-ului în stand-by prin intermediul opțiunilor "Computer Sleep" și "Display Sleep". Dacă doriți ca Macbook-ul să nu intre deloc în stand-by, puteți seta opțiunea "Computer Sleep" la "Never" și opțiunea "Display Sleep" la "Never". Apoi, faceți clic pe "Lock" pentru a salva setările.

 

O a doua opțiune este utilizarea terminalului. Puteți utiliza comanda pmset din terminal pentru a configura setările de stand-by ale Macbook-ului. Pentru a preveni intrarea Macbook-ului în stand-by, puteți utiliza comanda sudo pmset -a sleep 0. Aceasta comandă setează opțiunea "Computer Sleep" la "Never". Pentru a preveni dezactivarea afișajului, puteți utiliza comanda sudo pmset -a displaysleep 0. Aceasta comandă setează opțiunea "Display Sleep" la "Never". Rețineți că acest lucru poate avea un impact asupra durabilității bateriei și a performanței sistemului, deci este recomandat să resetați setările la valorile implicite atunci când nu mai sunt necesare.

sudo pmset -a sleep 0

Aceasta comandă setează opțiunea "Computer Sleep" la "Never".

Pentru a preveni dezactivarea afișajului, puteți utiliza următoarea comandă:

sudo pmset -a displaysleep 0

Aceasta comandă setează opțiunea "Display Sleep" la "Never".

 

Pentru a reseta setările la valorile implicite, puteți utiliza următoarea comandă:

sudo pmset -a sleep 60
sudo pmset -a displaysleep 15

Aceasta comandă setează opțiunea "Computer Sleep" la 60 de minute și opțiunea "Display Sleep" la 15 minute, care sunt valorile implicite pentru aceste opțiuni.

 

O a treia opțiune este utilizarea comenzii caffeinate. Puteți utiliza comanda caffeinate din terminal pentru a preveni intrarea Macbook-ului în stand-by. Pentru a utiliza caffeinate, introduceți comanda caffeinate în terminal. Aceasta comandă va preveni intrarea sistemului în stand-by în timp ce terminalul este deschis. Dacă doriți să întrerupeți efectul comenzii, puteți utiliza combinația de taste CTRL + C. Opțiunea -d poate fi utilizată pentru a preveni dezactivarea afișajului: caffeinate -d. Opțiunea -i poate fi utilizată pentru a preveni intrarea în stand-by atunci când sistemul nu este utilizat: caffeinate -i. Rețineți că utilizarea comenzii caffeinate poate avea un impact asupra durabilității bateriei și a performanței sistemului, deci este recomandat să o utilizați numai atunci când este necesar.

Pentru a utiliza caffeinate, puteți introduce următoarea comandă în terminal:

caffeinate

Aceasta comandă va preveni intrarea sistemului în stand-by în timp ce terminalul este deschis. Dacă doriți să întrerupeți efectul comenzii, puteți utiliza combinația de taste CTRL + C.

Puteți de asemenea utiliza opțiunea -d pentru a preveni dezactivarea afișajului:

caffeinate -d

Opțiunea -i poate fi utilizată pentru a preveni intrarea în stand-by atunci când sistemul nu este utilizat:

caffeinate -i

În concluzie, există mai multe modalități de a preveni intrarea Macbook-ului în stand-by atunci când nu este utilizat. Puteți utiliza "System Preferences", terminalul și comanda caffeinate pentru a face acest lucru. Rețineți că utilizarea acestor opțiuni poate avea un impact asupra durabilității bateriei și a performanței sistemului, deci este important să le utilizați cu măsură.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook