Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla și SpaceX, a cumpărat recent Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, o decizie care a stârnit un val de discuții și controverse. Într-un interviu recent, Musk a dezvăluit motivele din spatele acestei achiziții și obiectivele pe care le are pentru viitorul platformei.

Motivul principal pentru care Elon Musk a decis să cumpere Twitter a fost nemulțumirea față de eforturile companiei de a restricționa libertatea de exprimare pe internet. Musk crede că libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale și că Twitter avea nevoie de o schimbare majoră în acest sens.

După ce a preluat compania, Musk a descoperit că Twitter era folosit ca instrument de agențiile globale de informații pentru a spiona și a emite propagandă. În consecință, el a decis să implementeze măsuri pentru a asigura transparența și adevărul pe platformă, inclusiv introducerea funcției "Community Notes". Aceasta permite utilizatorilor să adauge note la tweet-uri, contribuind astfel la verificarea informațiilor și încurajând utilizatorii să fie mai sinceri și mai puțin înșelători.

Musk a mai dezvăluit că, înainte de achiziție, nu era conștient de amploarea influenței agențiilor guvernamentale asupra Twitter, inclusiv accesul la mesajele directe (DM) ale utilizatorilor. Pentru a aborda această problemă, Twitter va lansa în curând o opțiune de criptare pentru DM-uri, astfel încât nimeni din cadrul companiei sau din afara acesteia să nu poată accesa conversațiile private ale utilizatorilor.

În ceea ce privește rolul Twitter în alegerile prezidențiale viitoare, Elon Musk consideră că platforma va continua să joace un rol semnificativ, atât în Statele Unite, cât și în alte țări. Obiectivul principal al "noului Twitter" este de a fi cât mai corect și imparțial posibil, fără a favoriza nicio ideologie politică.

Elon Musk speră că, sub conducerea sa, Twitter va deveni un bastion al libertății de exprimare și un instrument eficient pentru promovarea adevărului și a transparenței în comunicarea online. Cu această viziune și cu angajamentul său față de schimbare, Musk se pregătește să redefinească Twitter și să influențeze în mod semnificativ peisajul mediatic global.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook