După primul zbor de test al celei mai mari rachete construite vreodată, SpaceX a întâmpinat probleme, dar experții susțin că a fost "un succes enorm". În acest articol, vom discuta cu Chris Hadfield, fost comandant al Stației Spațiale Internaționale și autor al cărții viitoare The Defector, care explică de ce această explozie a fost, de fapt, un succes.

În ciuda faptului că racheta a explodat, Hadfield susține că acest zbor de test a fost un succes enorm. În trecut, multe avioane și rachete au întâmpinat probleme în timpul primelor lor zboruri. De exemplu, primul zbor al F14 s-a prăbușit, iar primul zbor al F16 a fost de asemenea problematic. Frații Wright au avut numeroase accidente înainte de a reuși să zboare cu succes. Hadfield explică faptul că acest zbor a oferit o cantitate enormă de informații despre cum funcționează racheta și că aceasta va ajuta la dezvoltarea ulterioară a tehnologiei.

El crede că racheta a fost distrusă în mod intenționat, folosind un sistem de autodistrugere, pentru a evita potențiale probleme de siguranță la sol. Până în momentul autodistrugerii, echipa SpaceX a învățat multe despre modul în care racheta zboară și despre comportamentul celor 33 de motoare în timpul zborului.

În urma acestui zbor de test, echipa va analiza datele obținute pentru a înțelege ce a eșuat și de ce, și pentru a face modificările necesare înainte de următorul zbor de test. Hadfield consideră că o perioadă de câteva luni este un termen rezonabil pentru efectuarea acestor modificări și reluarea zborurilor de test.

În ceea ce privește misiunea Artemis 3, care prevede întoarcerea astronauților pe Lună folosind tehnologia rachetei SpaceX, Hadfield afirmă că evenimentul de astăzi reprezintă un pas critic și important. Acest zbor de test a fost necesar pentru a dezvolta tehnologia și a îmbunătăți proiectul rachetei pentru viitoarele misiuni.

Explodarea rachetei SpaceX în timpul zborului de test a fost de fapt un succes enorm, deoarece a oferit informații valoroase pentru dezvoltarea ulterioară a tehnologiei și a pregătit drumul pentru viitoarele misiuni spațiale. Această abordare riguroasă și meticuloasă a dezvoltării aeronautice și spațiale este esențială pentru a asigura succesul și siguranța viitoarelor zboruri

 

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook