Concentrată pe universul corporativ, platforma Currents nu este neapărat nouă: rețeaua a apărut din Google+.

Ai folosit vreodată Google+? Ei bine, nici noi. Reţeaua socială, a fost creată în 2011, dorind să concureze cu Twitter şi Facebook, dar din păcate nu a reuşit asta niciodată.

Apoi, 8 ani mai târziu, în 2019, reţeaua Google+ a dispărut, iar singurul lucru care încă mai funcţiona a fost versiunea corporatistă, folosită de companii ca mediu de lucru pentru echipele lor.

Recent, Google a declarat oficial sfârşitul reţelei de socializare Google+, făcând loc platformei Currents, care intenţionează să rivalizeze cu alte platforme precum Slack şi Microsoft Teams, a căror adopţie a fost în mare creştere din cauza activităţii de la distanţă pe timpul pandemiei.

Aceste platforme sunt practic nişte birouri virtuale, în care toţi angajaţii unei echipe pot interacţiona de la distanţă.

Versiunea veche de Google+ va fi disponibilă până pe 6 iulie pentru oricine care utilizează G Suite - un pachet plătit cu versiuni corporatiste ale serviciilor Google, precum Gmail, Drive, foi de calcul. Apoi va fi comutat automat la Google Currents.

Obiectivul reţelei Currents este tocmai acela de a facilita integrarea tuturor acestor resurse. Din Ceea ce s-a arătat până acum, interfaţa este foarte asemănătoare de cea a Google+, cronologia este organizată în stil "carduri", care pot apărea în ordine cronologică sau după relevanţă, şi este posibilă includerea de linkuri, imagini şi videoclipuri în postări.

Pentru a ieşi în evidenţă faţa de concurenţă, Currents promite să ofere instrumente pentru publicitate şi post-analiza, precum şi posibilitatea de a crea subiecte pentru discuţii. Administratorii şi managerii companiilor care aderează la Currents vor putea să modereze resursele, precum şi să creeze fluxuri de poştă personalizate pentru angajaţi, pentru a optimiza munca.

În ciuda recentului anunţ, Currents a fost în versiunea beta de câteva luni pentru unii utilizator de Google G Suite, dar Google a introdus platforma publicului în aprilie 2019. Ultima mutare fiind ca toţi care folosesc versiunea corporatistă a Google+ să fie migraţi automat la noua reţea. Linkurile vechi vor fi, de asemenea, redirecţionate.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?

Conversații pe Facebook