735
vederi
vederi
Exista multe retete de prajituri cu mere, dar una dintre cele mai apreciate este Prajitura cu mere si scortisoara.

Ingrediente:
- 6 mere mai mari
- 1 cana de zahar
- 1 cana de apa
- 1 praf de scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 2 cani de faina
- 1/2 cana de ulei
- 3 oua
Mod de preparare:
- Spalati si curatati merele, apoi taiati-le in cuburi mici.
- Incingeti cuptorul la 180°C.
- Amestecati faina, praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol.
- In alt bol, bateti ouale, adaugati zaharul, uleiul, apa si esenta de vanilie. Amestecati bine.
- Adaugati amestecul de faina in bolul cu oua si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati merele taiate in compozitie si amestecati usor.
- Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti prajitura in cuptorul incins timp de 45-50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
- Lasati prajitura sa se raceasca in tava, apoi taiati-o in felii si serviti-o calda sau rece, dupa preferinta. Pofta buna!
Comentarii
0 comentarii