Oamenii de știință au adunat numerele și au descoperit că sunt necesare doar 110 persoane pentru a construi o colonie auto-susținută pe Marte.
Pixabay

Te-ai săturat de Pământ și tot ce se întâmplă aici? Nu ești singur.

O veste bună însă, s-ar putea să nu dureze mult până când mai mulți oameni or să înceapă o viață nouă în spațiu.

Oamenii de știință au adunat numerele și au descoperit că sunt necesare doar 110 persoane pentru a construi o colonie auto-susținută pe Marte.

O revizuire a profesorului Jean-Marc Salotti de la Institutul Național Politehnic din Bordeaux din Franța a folosit un model matematic pentru a calcula cât de multe persoane ar fi necesare pentru a crea o societate care să poată continua să producă resursele și mărfurile necesare pentru a trăi.

S-a dovedit că răspunsul a fost: 110.

După cum explică Salotti, modelul se bazează pe un calcul care implică timpul disponibil al coloniștilor și timpul necesar pentru crearea structurilor necesare supraviețuirii.

[Descoperirile se bazează] în principal pe comparația dintre necesitățile de timp pentru a pune în acțiune tot felul de rutine umane pentru supraviețuire.

Un parametru esențial al modelului este cunoscut sub numele de problemă de partajare, care permite o anumită reducere a necesităților de timp de către persoană, dacă, de exemplu, acțiunea preocupă dezvoltarea unui obiect care poate fi împărtășit de diverse persoane.

Pentru supraviețuirea pe Marte, unele ipoteze sunt fabricate pentru organizarea coloniștilor și preocupările inginerești.

În proiecția lui Salotti, coloniștii ar locui într-o cupolă de sticlă plină de oxigen și s-ar concentra pe proiecte agricole care le-ar ajuta să susțină comunitatea.

El spune că cei de pe Marte ar trebui să folosească, de asemenea, „resurse naturale”.

Și cu Elon Musk disperat să înceapă colonizarea planetei roșii, acest viitor s-ar putea să nu fie prea departe.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook