Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Descoperă cinci tratamente la domiciliu pe care le poți face singur pentru a elimina cearcănele întunecate. Descoperă și obiceiurile care ajută la prevenirea apariției cearcănelor întunecate.
Înainte și după tratamentul cearcănelor întunecate. Foto: shutterstock / sruilk

Cearcănele întunecate sunt o problemă foarte frecventă la femei și bărbați și se întâmplă de obicei din două motive: depunerea melaninei și dilatarea vaselor de sânge din regiune.

De obicei, sunt asociate cu nopți nedormite și plâns și dau impresia că persoana este obosită. Cu toate acestea, ele pot fi adesea și genetice.

În ambele cazuri, dacă te-ai trezit cu cearcăne întunecate și nu vrei să ieși din casă cu ele la vedere, poți paria pe unele tratamente la domiciliu, recomandate de dermatologi:

  • Comprese cu apă rece
  • Pliculeţe cu ceai de mușețel
  • Felii de castraveți
  • Comprese înmuiate în lapte
  • Masaje în regiune

1. Comprese cu apă rece

Întrucât una dintre cauzele cearcănelor întunecate este dilatarea vaselor de sânge de sub ochi, aplicarea de comprese cu apă rece este un excelent tratament la domiciliu pentru cearcăne. „Apă rece, provoacă vasoconstricție (strângerea vaselor) și îmbunătățește aspectul local”, explică dermatologul Daniela Landim, diplomă postuniversitară în medicină estetică, de la São Paulo.

2. Pliculeţe cu ceai de mușețel

Aplicarea pliculeţelor reci de ceai de mușețel pe ochi are un efect similar cu compresele cu apă rece. Cu toate acestea, acest tratament de casă pentru cearcăne întunecate aduce un „plus” special: „Mușețelul are flavonoide care contribuie la îmbunătățirea circulației în cearcănele întunecate”, explică Daniela.

Dermatologul Sara Bragança, de la Rio de Janeiro, precizează că este necesar, să lăsați pungile cu o concentrație bună de mușețe, sub ochi timp de 10 minute.

Idealul este să vă culcați, dar cu capul ridicat: „Această poziție stimulează vasele să revină la dimensiunile normale, reducând umflarea și înmoaie culoarea purpurie”, explică ea.

3. Felii de castraveți

Cunoașteți celebrele felii reci de castraveți pe care oamenii obişnuiesc să le pună sub ochi în cazurile de cearcăne întunecate? Ei bine, acest tratament de casă funcționează! "Castravetele conține flavonoide în compoziția sa, îmbunătățind tonicitatea vaselor locale și aspectul cercurilor întunecate", consideră dermatologul Daniela.

4. Comprese înmuiate în lapte

Laptele are și proprietăți interesante pentru cei care au cearcăne întunecate. „Are acid lactic, o substanță care hidratează, reînnoiește și ușurează pielea”, descrie dermatologul Lilian Estefan.

Un sfat de tratament de casă de la specialist este acela de a face compresa amestecând 100 ml lapte cu jumătate de papaya, aplicând acest amestec direct pe regiune sau înmuind un tifon și lăsându-l să acționeze 15 minute - fără a uita să speli bine regiunea după aceea.

5. Masaje în zona afectată

Un masaj la domiciliu poate ajuta la reducerea edemului din zonă. Dermatologul Sara ne spune pas cu pas ce trebuie să facem pentru a realiza drenajul limfatic facial în cearcănele întunecate:

  • Începeți cu degetul inelar, alunecând lin și cu presiune ușoară, mergând de la colțul interior al pleoapei superioare la exterior
  • Apoi, pornește din nou din colțul interior al ochilor, dar din partea de jos și îndreaptă-te spre colțul exterior. Masajul trebuie să înceapă în canalul lacrimal (situat în colțul interior) și să se termine la celălalt capăt
  • Finalizați atingând regiunea cu vârful indexului și cu degetele mijlocii, alternativ
  • De îndată ce mișcările sunt terminate, închideți ochii și, cu degetul inelar, apăsați conducta lacrimală timp de zece secunde, făcând un cerc mic.

Tratamente de casă pentru cearcăne care nu merită

Felii de cartofi. Acest tratament de casă nu aduce avantaje precum castravetele. „Cartoful este amidon și zahăr, la rândul său, nu îmbunătățește în niciun fel cearcănele întunecate”, subliniază Daniela Landim.

Suc de lămâie. Sucul de lămâie este un alt aliment care este salutat ca pansament, dar poate fi foarte nociv pentru piele: dacă nu este curățat cum trebuie, poate provoca arsuri atunci când pielea vine în contact cu soarele. „Aceste semne pot deveni chiar arsuri, în funcție de momentul expunerii la soare”, avertizează expertul.


Alte obiceiuri care elimină cercurile întunecate

Somnul bun și de calitate

Nu degeaba, când dormim prost, ne trezim cu inele glorioase purpurii în jurul ochilor. Sara Bragança explică că în acest moment al zilei pielea este restabilită. Fără somn de calitate, pielea nu se poate reface corespunzător - acest lucru se reflectă a doua zi. "Se estimează că opt ore de somn sunt suficiente pentru o bună restaurare a țesuturilor", recomandă ea.

Reduceți sarea

Știm că sodiul prezent în sare este unul dintre principalii vinovați pentru retenția de lichide. Dar știai că înrăutățește și aspectul cearcănelor întunecate? Retenția de apă provocată de sodiu agravează aspectul cearcănelor întunecate, lăsând zona ochilor umflată. Așa că scade sare!

Scăderea alcoolului

Alcoolul, la fel ca sarea, este unul dintre "ticăloșii" cu retenție de lichide. Acest lucru se întâmplă, spune Sara Bragança, deoarece alcoolul „trage” apa, lăsând-o prinsă în celule, ceea ce duce la aspectul umflat și îndesat sub ochi. Pentru a rezolva, pe lângă reducerea alcoolului, ar trebui să bei multă apă.

Hidratează-ți fața

O piele hidratată este, fără îndoială, mai frumoasă. Dar, în plus, hidratarea facială este utilă când se instalează cearcăne întunecate. "Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și nu foarte groasă, această caracteristică face ca vasele faciale din acea zonă să fie mai evidente, lăsând zona cu un aspect purpuriu", explică Sara Bragança.

Pentru a crește grosimea pielii, Sara ne spune că hidratarea este o soluție bună. „O hidratare bună în zona ochilor crește grosimea pielii și, în consecință, vasele din acea zonă nu sunt la fel de evidente, îmbunătățind culoarea locală”, explică ea. Un alt bun promovat de hidratare este pierderea mai mică de colagen. Lilian Estefan spune că, odată cu mai mult colagen, suportul pielii se îmbunătățește, reducând ruperea vaselor.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook