Creșterea unghiilor reprezinta o gamă întreagă de proceduri, inclusiv îngrijirea mâinilor, alimentația adecvată și respectarea anumitor reguli din viața de zi cu zi.

Unghiile încep să crească chiar înainte de a se naște o persoană și sunt modificate în continuu de-a lungul vieții. Fiecare crește în ritmul său. Există diferite moduri de a accelera creșterea unghiilor. Este important ca unghiile să nu fie doar lungi, ci și sănătoase - netede, dure, fără șanțuri - și de culoare uniformă.

 • Cât de repede cresc unghiile
 • Cum să crești unghiile: 5 sfaturi
 • Cum să întăriți unghiile
 • Cum să crească unghiile după o accidentare
 • Ce să faci după o infecție
 • Cum să nu-ți rupi unghiile

Cât de repede cresc unghiile

Unghiile cresc dintr-un mic buzunar sub piele numit matrice. Produce în mod constant celule noi, care, acumulând, le împing pe cele vechi afară - așa crește unghia. Partea vizibilă a unghiei este lunula, o zonă de lumină în formă de semilună la bază. Cuticula protejează matricea de germeni și infecții [1] . Partea care este tratată în timpul manichiurii și pedichiurii se numește marginea liberă.

Rata de creștere a unghiilor este individuală. La copii cresc mai repede decât la vârstnici. Rata de creștere depinde de aportul de diferite medicamente (de exemplu, antifungice) și de boli concomitente.

În medie, unghiile cresc cu 0,1 mm pe zi sau 3 mm pe lună. Complet cresc in aproximativ 6 luni, la picioare dureaza de la un an la un an jumătate. Unghiile cresc mai lent la persoanele imunodeprimate, malnutrite sau cu infecție acută [2] .

Iată mai multe lucruri despre creșterea unghiilor :

 • unghiile cresc mai repede pe degetele mari și pe mâna de lucru - dreapta sau stânga la stângaci;
 • unghiile cresc mai repede ziua și vara;
 • pe măsură ce îmbătrânim, creșterea unghiilor încetinește.
© PEXELS

Unghiile sunt alcătuite din mai multe straturi dintr-o proteină tare numită cheratina. Între ele se află straturi de grăsime și apă, care le conferă elasticitate și strălucire.

Cum să crești unghiile: 5 sfaturi

Creșterea constă în mai multe etape: pregătire, îngrijire și respectarea anumitor reguli. La sfatul Victoria Kramarenko, maestru de manichiură, laureat al competițiilor internaționale în estetica unghiilor, ar trebui urmați următorii pași:

 1. Îndepărtați lacul vechiDacă unghiile au avut un strat rezistent (de exemplu, Shellac), atunci procedura se efectuează în salon. Îndepărtarea unor astfel de lacuri acasă este plină de deteriorare a plăcii unghiilor, iar acest lucru va afecta creșterea și rezistența unghiilor. După curățarea lacului obișnuit, de exemplu, cu acetonă, puteți aplica un ulei de întărire pentru cuticule și vitamina E.
 2. Fă-ți o manichiură. Așa că dai unghiilor tale forma dorită, elimină excesul de cuticulă și pregătește-ți unghiile pentru alte proceduri tonice. Este mai bine să repeți o dată la două săptămâni.
 3. Ai grijă de cuticulele tale. Puteți masa zona matricei acasă dimineața, după-amiaza și seara. Utilizați un ulei special care se aplică pe cuticulă și apoi se frecă cu mișcări de masaj, inclusiv sub unghie. Cu un astfel de masaj, sângele circulă mai repede și unghia crește mai repede.
 4. Pregătiți băi hrănitoare. Acasa, puteți folosi bai calde pentru unghii cu sare de mare. Diluează o cantitate mică de sare în apă caldă și înmoaie unghiile în ea timp de 10 minute. Puteți face această baie o dată pe săptămână. În plus, aportul de complexe de vitamine care conțin omega-3 și calciu va stimula creșterea.
 5. Ai grijă ce faci cu mâinile tale. Pentru ca unghiile tale să crească și să nu se rupă, renunță la obiceiurile proaste. Nu le folosiți ca instrumente, cum ar fi desfacerea unui chei de pe un breloc sau îndepărtarea unui autocolant gros de pe bunuri etc. Purtați mănuși atunci când spălați vase, spălați podeaua și când manipulați substanțe chimice de uz casnic.

Cum să întăriți unghiile

Unghiile lungi nu sunt întotdeauna sănătoase. Sunt casante, subțiri, cu corupție transversală sau longitudinală. Toate acestea pot indica un deficit de vitamine sau boli concomitente, spune micologul Shchepleva. Alte motive includ îngrijirea necorespunzătoare, leziuni mecanice, acoperiri frecvente sau extensii.

Pentru a întări unghiile, dr. Shchepleva recomandă utilizarea preparatelor externe care conțin colagen: de exemplu, seruri. În plus, merită să aplicați în mod regulat creme hidratante și să evitați orice distruge plăcile de unghii. În special, detergenți de uz casnic sau antiseptice cu alcool.

Potrivit medicului, biotina, vitamina D3 și zincul sunt considerate medicamente sistemice eficiente. Acestea sunt selectate împreună cu medicul, ținând cont de dozajul și de bolile concomitente.

Multe vitamine și minerale care sunt utile pentru unghii se găsesc și în alimente. Iată principalele lor surse.

 • Leguminoasele, cerealele integrale și produsele lactate, carnea de porc și somonul, broccoli, avocado, drojdia conțin biotină .
 • Ciupercile, sucul de portocale, brânza, uleiul de pește, chefirul sunt surse de vitamina D3 . Este deosebit de abundent în ulei de ficat de cod.
 • Stridiile, carnea de vită, germeni de grâu, semințele de dovleac, lintea și spanacul vor ajută la refacerea zincului .
 • Albușurile de ou, supa de oase, gelatina, puiul, carnea de vită și fructele de mare din dietă vor susține nivelul necesar de colagen din organism.

Cum să crească unghiile după o accidentare

Leziunile plăcilor de unghii sunt diferite. Dacă aceasta este o lovitură și s-a format un hematom subungual, atunci placa unghiei se va îndepărta cel mai probabil de pat.

© SHUTTERSTOCK

În acest caz, merită să îndepărtați partea părăsită cu ajutorul unui aparat, astfel încât să nu se formeze o cavitate în care pătrunde infecția. Dacă a existat o vătămare gravă, care a fost complicată de inflamația degetului, trebuie să consultați un medic cât mai curând posibil.

Ce să faci după o infecție

Procedurile de recuperare încep deja în procesul de tratare a ciupercii. Tratamentul pentru infecție este considerat atins atunci când placa unghiei a crescut complet sănătos, spune medicul.

Pentru aceasta, se aplică toate procedurile care vizează hrănirea și întărirea unghiilor. Printre acestea se numără băi cu sare de mare, creme hidratante și hrănitoare, seruri cu colagen, vitamine, ținând cont de deficitul lor în organism. De asemenea, trebuie oferită o dietă nutritivă.

Cum să nu-ți rupi unghiile

Există câteva reguli generale pe care experții le amintesc:

 • Când curățați casa sau alt contact cu substanțe chimice de uz casnic, folosiți mănuși.
 • In sezonul rece, tine-ti mainile calde si hidratează-le.
 • Alegeți corect forma unghiei. Unghiile ascuțite sunt mai casante decât unghiile ovale sau pătrate.
 • Piliți marginea liberă cu o pilă de unghii în direcția înainte și înapoi, și nu într-una singură.
 • Tăiați unghiile umezite, de exemplu, după o baie sau băi tonice.
 • Monitorizați igiena unghiilor pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor și a altor infecții.
 • Nu supraacoperi; dacă unghiile sunt slabe - păstrați lacul nu mai mult de trei săptămâni.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook