Vrei un hack rapid care îți poate îmbunătăți stresul și îți poate ajuta sănătatea într-o serie de alte moduri? Atunci ia-ți niște plante și pune-le în jurul casei tale!

Plantele din casa ta s-au dovedit în nenumărate studii a fi foarte eficiente pentru îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății generale și există o serie de motive pentru acest lucru. Citiți mai departe și examinați bine de ce plantele de apartament sunt atât de utile pentru nivelul de stres și cum puteți beneficia de ele.

Efectul plantelor asupra stresului

Se știe de ceva vreme că a avea plante în preajmă poate ajuta la combaterea stresului, a depresiei și a altor emoții negative. De fapt, multe întreprinderi sunt încurajate să adauge plante în mediile lor de birou pentru a-și ajuta personalul să facă față volumului mare de muncă și pentru a combate sentimentele de stres.

Deci, ce se întâmplă?

Ei bine, efectul ne duce cu gândul la zilele noastre în sălbăticie. Când încă evoluam, ar fi trebuit să ne căutăm vegetația pentru a rămâne în viață. În savana africană, faptul că vedeam pete mari de verde ar fi însemnat că am găsit zone bogate în resurse naturale. Aici am fi putut găsi hrană, adăpost, hidratare și nutriție.

Ca atare, se pare că încă avem un răspuns similar la vederea plantelor. Corpurile noastre încă răspund prin angajarea stării noastre de odihnă și digestie prin activarea sistemului nervos parasimpatic. Ritmul nostru cardiac încetinește și devenim mai relaxați.

Chiar și simpla vedere a culorii verzi s-a dovedit a avea acest efect!

Alte efecte

Există și alte beneficii ale faptului de a avea plante în preajmă. Unul dintre ele este că pot ajuta la îmbunătățirea creativității. Acesta este un produs secundar al odihnei sporite și există multe dovezi care sugerează că suntem cei mai creativi atunci când suntem mai relaxați. În acest fel, pierdem viziunea în tunelul care provine din stres și concentrare și, în schimb, suntem capabili să explorăm idei diferite și soluții alternative la probleme. Faptul că avem plante în preajmă ne ajută să intrăm în această stare de spirit și, astfel, ne ajută să descoperim soluții mai noi și mai creative la problemele noastre.

De asemenea, plantele pot contribui la îmbunătățirea stării noastre generale de sănătate prin curățarea aerului și creșterea cantității de oxigen. Acest lucru a fost demonstrat din nou în mai multe studii și s-a sugerat că ar trebui să păstrăm câteva plante în preajmă pentru fiecare membru al familiei pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook