O dietă selectată corect va ajuta la revenirea rapidă la datorie.
Foto: Unsplash / Dan Gold

Fiecare persoană a întâmpinat cel puțin o dată o asemenea pacoste ca toxiinfecţia alimentară. Greață, diaree, febră... Dar organismul are nevoie de forță pentru a se recupera, așa că trebuie să ne dăm seama ce puteți mânca după intoxicarea organismului și ce alimente pot agrava şi mai ţâţe starea.

Cauze și simptome ale toxiinfecţiei alimentare

Poți fi intoxicat cu alimente preparate inadecvat sau stricate, precum și cu fructe sau legume care nu au fost spălate şi au fost stropite cu diferite soluţii şi agenți patogeni.

Manifestările clinice ale toxiinfecţiei alimentare [1] se caracterizează prin dureri abdominale, vărsături, diaree [2], slăbiciune, febră și tensiune arterială scăzută. Cu toate acestea, unele dintre aceste simptome pot fi absente. Dacă o persoană consumă alimente dăunătoare pentru o lungă perioadă de timp, atunci imaginea toxiinfecţiei alimentare va semăna cu o boală cronică.

Este important să acordăm atenţie organismului cât mai curând posibil, pentru ca organismul să nu înceapă să piardă substanțe minerale sau să nu înceapă deshidratarea, convulsiile, pierderea cunoștinței [3]. În cazuri grave, este important să mergeți la spital la timp.

Deci, ce să mănânci după toxiinfecţia alimentară

În ziua toxiinfecţiei alimentare, este mai bine să vă abțineți de la alimentele serioase şi beți mai multă apă. Răsfățați-vă cu ceai negru dulce cu biscuiţi de casă. Ei vor ajuta să țină până mâine.

Nutriția după toxiinfecţia alimentară ar trebui să fie redusă, deoarece toate forțele corpului se duc la luptă împotriva bacteriilor patogene. Până în seara primei zile, puteți găti ceva de pui cu conținut scăzut de grăsime sau pilaf de orez (ca opțiune hrișcă).

Dieta trebuie respectată şi în a doua zi după toxiinfecţia alimentară. Puteți mânca câteva bucăţi de pui, cartofi fierţi, piure (fără lapte). În acest moment dificil, pilaful va deveni un fel de mâncare indispensabilă pe masa ta.

Mâncarea după toxiinfecţia alimentară trebuie să fie gătită și prăjită în mod corespunzător. Asigurați-vă că includeți în meniul dvs. alimente care ajută la stabilirea digestiei. Așadar, în primele două săptămâni organismul va avea o deficiență de aminoacizi, deci diversifică dieta cu piure de mazăre, ciuperci, alge marine, pește.

Produse interzise în toxiinfecţia alimentară

După toxiinfecţia alimentară, ciocolata, sifonul, cafeaua, sucurile, jeleu, alimentele grase și condimentate ar trebui excluse din alimentaţie pentru o perioadă de timp. Alcoolul nu este permis. Produsele lactate și laptele nu sunt de dorit. Legumele crude sunt înlocuite cel mai bine cu cele fierte [4].

O vreme trebuie să uiți de fructe. Primele 3-4 zile de la intoxicare, citricele pot fi reluate în dietă. O excepție de la regulă sunt merele, care pot fi consumate din a doua zi.

Puteți reveni la dietă normală atunci când simțiți că stomacul nu mai este iritat.

Surse:

  1. Stepanova Irina Vladimirovna. Salubritate și igiena alimentară: un manual de instruire. - Sankt Petersburg: Podul Trinității, 2010. 
  2. Feizizadeh, S; Salehi-Abargouei, A; Akbari, V. Eficacitatea și siguranța Saccharomyces boulardii pentru diaree acută // Pediatrie: jurnal. - Academia Americană de Pediatrie, 2014 .-- Iulie (vol. 134, nr. 1). - P. e176–91. https://pediatrics.aappublications.org/content/134/1/e176
  3. Germenii și bolile alimentare // Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor https://www.cdc.gov/foodsafety/foodborne-germs.html
  4. Dolin, [editat de] Gerald L. Mandell, John E. Bennett, Raphael. Principiile și practicile Mandell, Douglas și Bennett ale bolilor infecțioase. - 7. - Philadelphia, PA: Churchill Livingstone / Elsevier, 2010. https://www.doody.com/rev400images/pdf/2010/9780443068393.pdf

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook