Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Talasemia poate fi necunoscută pentru unii oameni, dar nu pentru alții. Aceasta este o afecțiune a sângelui care apare din cauza unor factori genetici sau ereditari, care determină proteina din globulele roșii (hemoglobină) să funcționeze normal.
Sursa: Pixabay

Există două tipuri de talasemie, și anume alfa și beta, iar talasemia beta este cel mai frecvent tip. Suferinții se confruntă adesea cu un nivel slab de oxigen în corp, oboseală, leșin, somnolență ușoară, până la dificultăți de respirație. Această boală nu trebuie considerată banală, deoarece poate fi foarte enervantă și poate duce la complicații frecvente, dacă nu este tratată imediat. Cum ar fi: deteriorarea organelor corpului, afecțiuni ale ficatului, insuficiență cardiacă.

Mai jos sunt câteva dintre fructele pentru pacienții cu talasemie: 

  • Căpșuna

Fructul de căpșuni este un fruct preferat, deoarece are o culoare roșie frumoasă. În interiorul acestui fruct de căpșuni există diferite tipuri de nutrienți precum carbohidrați, calorii, fibre solubile, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina C, seleniu, fier, vitamina A și acid folic. Cu această varietate de nutrienți, fructul de căpșuni este foarte indicat pentru persoanele care suferă de talasemie.

  • Portocale

Portocala este una dintre celebrele fructe cu un conținut foarte ridicat de vitamina C, astfel încât poate face acest fruct portocaliu ca sursă de întreținere pentru imunizarea organismului. Conținutul de acid găsit în portocale este foarte benefic pentru pacienții cu talasemie. 

  • Papaya

Fructul de papaya conține vitamina A, vitamina C, potasiu și calciu, care este foarte bun pentru organism. În plus, fructele de papaya conțin și acid folic, care ajută la creșterea producției de globule roșii din organism. Deci, papaya este foarte bună pentru cei care suferă de talasemie. 

  • Fructul dragonului

Primul este fructul de dragon, care este foarte bun pentru beneficiile pentru sănătate, dintre care unul este bun pentru toate bolile sistemului circulator. Pe lângă faptul că are un conținut ridicat de apă, fructele de dragon conțin și mulți alți nutrienți care pot crește hemoglobina în organismul bolnavilor de talasemie. Nu numai că acest fruct conține și multe alte beneficii, cum ar fi: ajută la reducerea excesului de greutate, prevenirea cancerului, ajută procesul de detoxifiere, prevenirea diabetului, sporirea sistemului imunitar și multe altele.

  • Avocado

Avocado este o sursă bună de vitamina E pentru persoanele cu talasemie. În cazul în care această vitamină are funcție imună. Anume protejarea împotriva bolilor, această vitamină joacă, de asemenea, un rol în menținerea sănătății și funcției diferitelor celule din organism. Nu numai că această vitamină este capabilă să echilibreze vitamina K, care funcționează pentru a cuagula sângele.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook