Să vă așezați în pat și să dormiți bine este unul dintre cele mai bune lucruri, nu? Dar este esențial să lăsați patul întotdeauna curat și frumos mirositor pentru a avea cea mai bună experiență posibilă.

 Partea cea mai grea, de fapt, este că cineva trebuie să se ocupe de petele care apar de obicei pe cearșafurile și pernele care pot fi mai dificil de spălat. Dar cu sfaturile și produsele potrivite puteţi avea mereu lenjeria imecabilă. Pentru a vă ajuta, am enumerat 4 tipuri de pete ca fiind obișnuite și cum să le îndepărtăm. Verificați și aflați!

2. Nu uitați să îndepărtați pata cât mai curând posibil

Deși pare un sfat evident, este întotdeauna bine să vă amintiți: cu cât tratați mai repede pata, cu atât va ieși mai ușor din țesătură. Prin urmare, este ideal să încercați să vă spălați hainele imediat ce este identificată pata. În urma acestei recomandări, puteți paria că procesul de spălare va fi mult mai rapid și mai ușor.

3. Petele de transpirație pot fi îndepărtate cu oțet sau bicarbonat

Pata de transpirație este una dintre cele mai frecvente, dar și cea mai ușor de eliminat. Pata se formeaza datorită acțiunii bacteriilor prezente pe pielea noastră care se hrănesc cu transpirația noastră și pot lăsa și o pată gălbui pe țesătură. Această pată este foarte frecventă în tricouri și perne, de exemplu.

Dar lucrul bun este că există o modalitate foarte simplă de a-o îndepărta: pregătește o soluție de apă cu oțet și apoi lasă așternutul să se înmoaie aproximativ 30 de minute. Apoi, pur și simplu spălați normal cu săpun, clătiți și puneți materialul la uscat. În loc să utilizați oțet, puteți prepara și o soluție de apă cu bicarbonat de sodiu, care este de asemenea super eficient pentru îndepărtarea unor astfel de pete.

4. Pata de pipi poate fi îndepărtată cu peroxid de hidrogen

Cine are un copil mic acasă sigur a suferit de problema clasică a petei de pipi pe lenjerie. Dar, pentru a facilita curățarea, iată un sfat de aur: încercați să folosiți o căptușeală pe patul copilului pentru a intermedia contactul saltelei cu cearșaful. Deci, în cazul în care se întâmplă astfel de accidente, va trebui doar să spălați cearşaful și căptușeala de protecție, iar salteaua va fi bine protejată.

Pentru a elimina petele de pipi, de asemenea, nu este foarte dificil. Cel mai complicat este să scapi de miros, care de obicei necesită mai multă muncă pentru a ieși ( mai ales atunci când pipi lovește salteaua ). În acest caz, un sfat bun este să aplicați puțin peroxid de hidrogen doar pe locul petei. Lăsați produsul pe saltea și, atunci când se usucă, este probabil ca mirosul să dispară. În cazul foliilor și garniturilor de protecție, spălarea este mai simplă. Puteți spăla normal cu apă și săpun. Dar dacă pată sau mirosul nu iese complet, folosiți doar o soluție de apă cu oțet. Se înmoaie câteva minute și apoi se spală normal - fără greșeală!

5. Pentru a îndepărta petele de sânge, utilizați un îndepărtator de pete sau peroxid de hidrogen

Pentru a spăla acest tip de pată, sfatul principal este să spălați locul cât mai curând! Sângele proaspăt iese ușor cu doar săpun și apă călduţă, fără a fi nevoie de nimic prea complex. Dacă pata de sânge este deja uscată, puteți utiliza un îndepărtator de pete - există mai multe îndepărtătoare de acest tip care ajută la curățarea tuturor tipurilor de pete. Un alt sfat interesant este să aplicați puțin peroxid de hidrogen în loc și frecați cu o perie până iese pata. Însă nu uitați să testați produsul într-un colț al țesăturii înainte de al aplica într-o regiune mare.

Notă: Când vine vorba de îndepărtarea petelor de sânge, nu este recomandat să folosiți apă fierbinte - doar apă puţin călduţă său rece. Temperatura fierbinte poate determina sângele să se lipească și mai mult de țesut!

6. Pata de dedurizare pot fi îndepărtate cu săpun de nucă de cocos

Atunci când spălați lenjeria de pat (cum ar fi pilotele, cearceafurile și pernele), este posibil ca înmuierea țesăturii să termine prin colorarea țesăturii. Însă vestea bună este că este simplu de îndepărtat: înmuiați materialul timp de 30 sau 40 de minute în apă și apoi spălați cu săpunul de nucă de cocos frecând foarte bine. În cele din urmă, doar clătiți și uscați.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook