5 motive pentru a adăuga ulei de Murumuru la îngrijirea părului și a pielii. Cosmeticile de Murumuru sunt încă mai puțin populare decât untul de cacao, nuca de cocos sau untul de shea.

Vă spunem de ce ar trebui să încercați un instrument nou în îngrijirea părului și a pielii și cum puteți folosi acest ulei exotic.

Murumuru este extras din fructele palmierului brazilian Astrocaryum murumuru. La temperatura camerei, uleiul este solid, așa că înainte de a-l folosi, trebuie să-l încălzești în mâini sau să-l topești. Murumuru se absoarbe ușor, nu provoacă iritații, apariția acneei și alergiilor. De asemenea, are un miros plăcut de nucă, așa că Murumuru este potrivit pentru aromaterapie sau poate înlocui uleiul de palmier în rețetele de gătit.

Motivul numărul 1: hidratează pielea

Principala proprietate benefică a murumurului este hidratarea. Poate fi folosit pentru îngrijirea pielii uscate și sensibile, cu un nivel scăzut de lipide - grăsimi și substanțe asemănătoare grăsimilor care rețin umiditatea. Cosmeticele cu parfumuri sau alcool pot irita pielea și nu sunt întotdeauna capabile să facă față senzației de etanșeitate și mâncărime.

Acidul oleic din compoziția Murumuru păstrează umiditatea și, de asemenea, restabilește metabolismul lipidelor și proprietățile protectoare ale epidermei. În plus, murumuru este compus din 37% din acid miristic, care ajută elementele benefice să pătrundă mai adânc în piele. Încercați să aplicați Murumuru pe față și corp după o duș, când pielea absoarbe cel mai bine apa.

Fructe de Murumuru

Fructe de Murumuru Fructe Murumuru © WIKIMEDIA.ORG

Motivul numărul 2: ameliorează inflamația

Uleiul conține 43% acid lauric, care are proprietăți antibacteriene și antiseptice. Acest lucru va ajuta la calmarea pielii deteriorate. Însă merită să verificați în prealabil compoziția de pe etichetă și să vă asigurați că produsul nu conține alcool și alte substanțe iritante.

Datorită efectului vindecător al acidului lauric, murumuru poate fi util în tratarea psoriazisului și a eczemelor. Uleiul ajută la reducerea mâncărimii, la vindecarea leziunilor minore și la refacerea umidității pielii. Murumuru poate fi utilizat și în masaj pentru a calma oboseala și durerea mușchilor.

Motivul numărul 3: nu înfundă porii

Produsele pe bază de ulei au o textură densă și, prin urmare, pot înfunda porii pielii și provoca inflamații. Murumuru are o textură mai ușoară decât untul de shea, nuca de cocos și cacao și, prin urmare, nu duce la formarea acneei.

Cu toate acestea, nu trebuie utilizat pe pielea grasă. Acest ulei este cel mai potrivit pentru tipurile uscate și normale, precum și pentru zonele întărite ale corpului - de exemplu, coatele sau picioarele.

Dacă nu sunteți sigur ce tip de piele aveți, atunci este indicat să consultați un cosmetolog sau un dermatolog înainte de a include uleiul în procedurile de îngrijire.

© ALEKSANDER FAJTEK / UNSPLASH

Motivul numărul 4: netezirea ridurilor

Murumuru ajută la restabilirea elasticității pielii datorită concentrației mari de antioxidanți și acizi grași. De asemenea, uleiul conține multă vitamina A , care este responsabilă pentru reînnoirea celulelor și protecția împotriva radiațiilor UV și, prin urmare, este potrivită pentru îngrijirea anti-îmbătrânire.

Folosind Murumuru, puteți netezi și reduce ridurile și încetiniți formarea de noi riduri. Fața va arăta mai tânără, deoarece pielea rămâne suplă datorită hidratării și umidității.

Motivul numărul 5: hidratează și protejează părul

Proprietățile hidratante, antibacteriene și protectoare ale murumurului pot fi utilizate în îngrijirea părului. Acizii mirişti şi laurici hidratează şi hrănesc părul, părul capătă strălucire, devine mai moale şi mai mătăsos. În plus, uleiul protejează părul de lumina soarelui și de expunerea la compuși nocivi.

Murumuru este utilizat singur sau adăugat la balsamuri, măști și șampoane.

O opțiune simplă pentru îngrijirea părului cu Murumur este să aplici uleiul pe păr timp de 2-3 minute la duș sau să îl folosești ca mască de păr.

REACTIA TA?


Ați putea dori, de asemenea, să vedeți

Conversații pe Facebook