După cum probabil știți deja, există o mulțime de companii de găzduire, unele scumpe, altele nu. Unele sunt de încredere, altele au un uptime îngrozitor, iar altele pur și simplu nu ar trebui să li se permită să ofere găzduire. Chiar și după ce ai examinat o listă cu unele dintre cele mai bune opțiuni, găsirea companiei de găzduire perfectă poate fi un lucru destul de dificil de făcut. Deci de ce să nu găzduiești site-ul tău singur?

Datorită funcțiilor dispozitivului Android, puteți găzdui singur un site web. Rețineți că aceasta nu este menită să fie soluția perfectă pentru oricine și pentru toți. Dar este util pentru dezvoltatorii care doresc să își testeze site-ul sau pentru persoanele care doresc să învețe și să testeze capabilitățile Android-ului lor.

Iată cum să găzduiești un site web pe dispozitivul tău Android:

Configurarea serverului

1. Instalați și rulați KSWEB pe dispozitivul Andriod. Aplicația permite o probă gratuită de 6 zile, după care vi se va solicita să plătiți 2,99 USD pentru versiunea completă, pentru a vă menține site-ul UP. Alte alternative includ My FTP Server (gratuit) și Pixel Media Server (gratuit). În scopul acestui articol vom folosi KSWEB.

2. Odată deschisă, localizați adresa IP indicată pe KSWEB și accesați-o prin computer sau accesați linkul „localhost: 8080” prin telefon.

3. Accesați „Instrumente” și faceți clic pe Start, browserul dvs. ar trebui să fie acum deschis. Numele de utilizator și parola implicite sunt „admin” pentru ambele.

4. (Opțional, dar recomandat) Selectați „setările sistemului” și schimbați parola de la „admin” la altceva. Faceți din nou acest lucru pentru MySQL. Accesați setările KSWEB și introduceți o parolă pentru MySQL.

Cum să faci ca serverul să fie accesibil prin intermediul web-ului

1. Introduceți adresa IP a routerului într-un browser pentru a accesa pagina de admin.

2. Creați un IP static disponibil pentru dispozitivul Android. Accesați setările DHCP și selectați o gamă IP pe care routerul vă permite să o utilizați.

3. Accesați „port forwarding” și schimbați porturile la 80 și 8080. Aceasta permite routerului dvs. să comunice cu dispozitivul Android și cu serverul său.

4. Accesați setările WiFi de pe dispozitivul Android și apăsați îndelung numele rețelei dvs. WiFi până când vedeți fereastra pop-up. Faceți clic pe „Modificați rețeaua” și verificați setările avansate. Schimbați Setările IP în Static și Adresă IP la setul IP static de la pasul 2.

5. Aflați adresa dvs. IP. O modalitate ușoară de a face acest lucru este prin Google „Care este IP-ul meu”. Oamenii vor folosi adresa IP pentru a vă accesa site-ul, astfel încât să vă asigurați că îl obţineţi corect.

Deocamdată site-ul dvs. va apărea necompletat; trebuie să oferiti adresa IP persoanelor pentru a putea accesa site-ul dvs. De asemenea, dispozitivul dvs. Android trebuie să fie pornit în permanență pentru ca acesta să funcționeze.

Prin instalarea Keep Screen On Free puteți permite serverului dvs. să fie activat aproape întotdeauna. În ceea ce privește conținutul site-ului dvs., instalați FTP Server, puteți acum să adăugați fișiere pe site-ul dvs. după ce schimbați porturile pentru FTP. Această metodă, evident, nu se apropie chiar de unele dintre cele mai bune servicii de găzduire disponibile, dar este „gratuită” și simplă de configurat.

Ai mai găzduit un site web de pe Android-ul tău înainte? Ne-a lipsit ceva? Ce le-ați recomanda altora care speră să facă ceva similar?

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?

Conversații pe Facebook