Un studiu a fost realizat la Universitatea din Texas și a constatat că un stil de viață sedentar nu numai că dăunează articulațiilor și vaselor de sânge, ci prezintă și riscul de a muri de cancer.
Cadru din serialul „The Amazing Mrs. Maisel” © KINOPOISK.RU

Cercetătorii au cerut voluntarilor care au acceptat să ajute știința în proiectul de diferențe geografice și rasiale în accidentul vascular cerebral (REGARDS) cu un tracker de activități de trezire. Participanții (8002 adulți americani) aveau peste 45 de ani şi nimeni nu avea cancer. Observarea acestora a continuat între 2009 și 2013.

Când oamenii de știință au consultat din nou datele participanților, s-a dovedit că 268 dintre ei au murit din cauza cancerului. O analiză a activității lor a arătat că 82% dintre morți aveau un stil de viață sedentar.

Cu toate acestea, cei implicați în educația fizică, au avut indicatori mai stabili de sănătate generală. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi (de exemplu, mersul cu bicicletă, alergarea, mersul pe jos, un set de exerciții simple) sunt asociate cu o reducere de 31% a riscului de deces cauzat de cancer.

„Persoanele care au petrecut 10-30 de minute pentru o activitate fizică ușoară sau moderată au fost mai puțin probabil să moară de cancer ”, a declarat dr. Susan Gilchrist, autorul principal al studiului.

Cercetarea științifică a fost realizată ținând cont de limitări, de exemplu, nu a inclus date despre participanții cu tumori maligne, astfel încât concluziile au fost cât se poate de clare.

Asociația Americană a Cardiologilor se teme de creșterea numărului de locuri de muncă în profesiile în care angajații trebuie să stea la calculatoare toată ziua: din 1950 numărul acestora a crescut cu 83%. Universitatea Johns Hopkins, avertizează că profesiile „active” din Statele Unite sunt în prezent doar 20%. De fapt, în medie, un angajat din birou petrece 15 ore fără să se ridice de pe scaun.

Societatea Americană de Cancer a lansat recent noi orientări privind dietă și exercițiile fizice, dublând nivelul recomandat de activitate fizică. De asemenea, medicii au sugerat să se scadă consumul de carne roșie și procesată, precum și alcool și băuturi bogate în zahăr.

REACTIA TA?


Ați putea dori, de asemenea, să vedeți

Conversații pe Facebook