În afară de toate acestea, cel mai important lucru este, dacă tot acordăm o atenție deosebită jocurilor, să înveţi valorile vieţii din acest mediu.

Jocurile au devenit una dintre activitățile care sunt foarte populare în ziua de astăzi şi comunitatea de jocuri este din ce în ce mai largă şi în acelaşi timp există multe tipuri de jocuri și multe tipuri de jucători. Unii oameni pot juca jocuri doar pentru o perioadă scurtă de timp deoarece au un timp limitat şi viaţa personală se împarte în mai multe priorităţi, dar în acelaşi timp există unii oameni care joacă din copilărie până la vârste înaintate.

 În afară de toate acestea, cel mai important lucru este, dacă tot acordăm o atenție deosebită jocurilor, să înveţi valorile vieţii din acest mediu.

1. Încearcă să faci paşii dificili, chiar dacă nu există nici o alegere

1. Încearcă să faci paşii dificili, chiar dacă nu există nici o alegere

În viața de zi cu zi, nu avem doar drumuri frumoase, de aceea, în mod similar jocului, atunci când sunt priviți în viața reală, oamenii tind să caute scurtături pentru a avea succes în viață. Toate acestea sunt propulsate de comoditate, confort, randamentele mari în timp scurt şi accelerat.

De fapt, acest lucru nu se aplică tuturor. Doar oamenii de origine nobilă au posibilitatea de a trăi acest lucru confortabil. Dar pentru oamenii obișnuiți, nu există altă cale decât să avansezi şi să creşti într-un ritm cât mai alert posibil. Nu este diferit de joc, mulți dintre noi știm că drumul care urmează este dificil şi nu ne va lăsa să-l trecem cu ușurință, chiar dacă încercăm să găsim o scurtătură. Dar până la urmă, singurul mod de a juca jocul până la sfârșit este să alegi să mergeți singur pe acest traseu. Uneori s-ar putea să nu putem trece cu o singură încercare. S-ar putea să murim și să revenim să explorăm, o facem în mod repetat până când obținem ceea ce ne-am dorit cu succes. La fel ca viața reală, dacă facem greșeli, cădem, dar inevitabil trebuie să ne ridicăm din nou pentru a atinge obiectivele pe care ni le stabilim.

2. Privește-te-n oglindă

2. Privește-te-n oglindă

Întotdeauna verificați că este important. Există abilități care pot fi utilizate pentru a obţine ceva? Cât de departe sunt statisticile? Ce arme sunt potrivite pentru nivelul actual? Ce articole de suport trebuie să port? Dacă luptați cu monștri, va fi în regulă? Sau, uneori, există anumite misiuni care nu sunt potrivite pentru a fi jucate singur, trebuie să aduci un alt jucător (party). 

Aceste lucruri sunt într-adevăr foarte importante în universul jocului, trebuie să verificăm în permanență unde suntem acum, ce avem de făcut și ce putem face.

Același lucru se aplică și în viața reală. Trebuie să ne uităm înapoi la noi înșine, cum suntem, ce facem acum? Ce vrem noi? Atunci o putem face? Dacă nu se poate face, cum o rezolvați? Și dacă ne verificăm mereu ca atunci când jucăm jocuri, vă poate face viața de zi cu zi mult mai ușoară. Pentru că ne cunoaștem abilitățile, înțelegem ce ne dorim și ce pași se vor face în continuare.

3. Nu o pot face? Căutați mai multă experiență

3. Nu o pot face? Căutați mai multă experiență

Multe persoane se pot simți descurajate atunci când nu pot face tot ce își doresc. Fie că este vorba despre viață, muncă, studiu sau alte lucruri. În viața de zi cu zi este posibil să nu înțelegem absolut totul la fel de repede, rapid şi de bine aşa cum o fac alţii, iar în momentul ăla totul pare foarte greu. Dar nu uitați că totul în viața reală nu este cu siguranță ușor. Soluția nu este prea dificilă, trebuie doar să găsim mai multă experiență. Sau exersăm mai multe abilități pe care nu le putem face. Pentru că, practic, nu suntem suficient de buni, nu suntem suficient de pricepuți şi nici nu avem cunoștințe și experiențe suficiente.

Este ca în joc. Cu siguranță vom găsi noi locuri și monștri. La prima întâlnire cu el, s-ar putea să nu putem câștiga. Modul de a câștiga este prin a aduna niveluri astfel încât să devenim mai buni, să căutăm ceva mai bun de purtat, să exersăm abilități de joacă mai bune și să colaborăm cu alții pentru realizarea viselor.

4. Amintiți-vă să vă relaxați

4. Amintiți-vă să vă relaxați

Relaxarea corpului și a minții este foarte importantă, atât în ​​viața reală, cât și în jocuri. Personajele din jocuri folosesc aşa numita "Stamină” pentru a indica nivelul de oboseală. Am putea vedea că în multe jocuri sunt momente în care personajele principale se împing la limitele lor, dar rezultatul final nu este suficient de bun.

De aceea presiunea şi oboseala nu face niciodată bine nici în viaţa reală şi trebuie să încercăm să ne relaxăm pentru o clipă, deoarece odihna este foarte importantă, chiar dacă continuăm să muncim şi de aceea cantitatea muncii noastre trebuie să fie direct proporţională cu cantitatea şi calitatea odihnei fizice şi psihice.

5. Gata să manevrezi neașteptatul

5. Gata să manevrezi neașteptatul

Înfruntarea evenimentelor neașteptate este una dintre distracțiile din jocurile. Testează-ți propriile talente, practică imediat rezolvarea problemelor și gestionează tot ceea ce există pentru a trece peste acest nivel. Această serie ne face să ne simțim fericiți. Nu știm ce se află înainte, va fi o capcană? Există ceva ascuns? Sau vor apărea noi dușmani care nu au fost niciodată găsiți.

În viața reală, lucrurile neașteptate ajung adesea la toată lumea. Cum ar fi brusc examenele școlare, fără notificare prealabilă, sau atunci când te sună şeful să te întorci din concediu, blocat în trafic atunci când ne grăbim să mergem undeva. Aceste lucruri nu este ceva ce putem planifica, pentru că totul vine brusc. Singura modalitate este să abordăm aceste probleme cu o minte calmă și amabilă.

[BONUS] Eșecul nu este sfârșitul, ci un nou început

[BONUS] Eșecul nu este sfârșitul, ci un nou început

Mulți oameni tind să-și piardă scopul doar din cauza unei greșeli. Apariția acestei erori poate fi pentru că nu suntem suficient de buni, lipsă de cunoștințe, echipamente care nu sunt adecvate sau, într-adevăr, nu sunt o oportunitate bună pentru noi. Dar putem exersa acele lucruri prin creșterea propriilor noastre abilități.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook