Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va avea loc în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. În acest moment, sunt 16 echipe calificate: Arabia Saudită, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, China, Columbia, Egipt, Franța, Germania, Iran, Japonia, Maroc, Peru, Polonia, Uruguay.

Qatarul a câștigat dreptul de a organiza Campionatul Mondial de Fotbal 2022 în urma câștigării licitației din 2010. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că Qatarul deține cea mai mare rezervă de gaze naturale din lume.

Înainte de organizarea Campionatului Mondial de Fotbal 2022, Qatarul a găzduit Cupa Mondială de Fotbal Under-20, ediția din 2011.

În ceea ce privește echipele calificate, se pare că Brazilia este cea mai mare favorită la câștigarea Campionatului Mondial de Fotbal 2022. De altfel, Brazilia a câștigat 5 Campionate Mondiale de Fotbal, fiind urmată de Italia și de Germania, cu 4 câștiguri.

Însă, nu trebuie ignorată nici competiția din partea altor echipe. De exemplu, Belgia a câștigat ultimul Campionat European de Fotbal, iar Columbia a câștigat Copa America Centenario.

Qatarul este una dintre cele mai mici țări din lume, având o populație de aproximativ 2,7 milioane de locuitori. În ceea ce privește infrastructura, Qatarul deține una dintre cele mai moderne infrastructuri din lume. Astfel, este foarte probabil că Campionatul Mondial de Fotbal 2022 să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Însă, nu numai infrastructura este un avantaj pentru Qatar. Terenurile de fotbal din Qatar sunt printre cele mai bune din lume, multe dintre ele fiind construite în ultimii ani.

Deși este una dintre cele mai mici țări din lume, Qatarul are o economie solidă, datorită rezervei de gaze naturale. De altfel, Qatarul este una dintre puținele țări din lume care nu are datorii externe.

Qatarul este una dintre cele mai conservatoare țări din lume, iar aceasta se reflectă în legislația țării în domeniul sportului. De exemplu, în Qatar este interzisă participarea la competiții sportive a femeilor.

Însă, aceste reguli nu se aplică în cazul Campionatului Mondial de Fotbal 2022, unde femeile vor putea participa.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook