Ediția americană a New York Times afirma că jurnalistul american care a murit la Irpen nu era angajatul lor.

Acest lucru este declarat într-o declarație a NYT pe Twitter.

„Suntem profund întristați de moartea lui Brent Renault. Brent a fost un cameraman talentat care a lucrat pentru The New York Times în trecut. Deși a lucrat pentru The Times în trecut (cel mai recent în 2015), nu a avut nicio sarcină de a publica în Ucraina”, se spune în declarație.

De asemenea, se remarcă faptul că informația că ar fi fost angajat al NYT este legată de faptul că a fost găsit cu un certificat de publicație emis în urmă cu mulți ani.

Duminică, Andrey Nebytov, șeful poliției din Kiev, a declarat că un angajat al New York Times a fost împușcat la Irpin. Un alt jurnalist a fost rănit. Victima a fost scoasă din zona de luptă.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a numit vestea morții jurnalistului „șocantă și înfiorătoare”.

"Trebuie să mă consult cu colegii mei, cu partenerii din NATO și cu ucrainenii de pe teren pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Dar dacă un jurnalist american a fost într-adevăr ucis, acesta este un alt exemplu al acțiunilor teribile ale lui Vladimir Putin și ale forțelor sale care atacă școli, spitale, biserici și jurnaliști”, a declarat Jake pentru CNN.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook