SUA solicită Kazahstanului să pună capăt prevederii conform căreia armata poate trage pentru a ucide protestatari fără avertisment.

Acest lucru a fost declarat de către reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, în timpul unui briefing, difuzat pe YouTube.

În plus, Kazahstanul ar trebui să respecte dreptul la apărare și să garanteze un proces echitabil pentru cei aproape 8.000 de persoane reținute în timpul protestelor, a adăugat Price.

Este vorba despre ordinul președintelui Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, la forțele de securitate. „Am dat ordin agențiilor de aplicare a legii și armatei să deschidă focul pentru a ucide fără avertisment”, a spus el. Tokayev a numit, de asemenea, apelurile la negocieri pentru o soluționare pașnică a crizei drept „prostii”. „Ce fel de negocieri pot exista cu criminalii”, a explicat el.

Tokaev a mai cerut „distrugerea” „militanților” care nu și-au depus armele, care, potrivit lui, continuă să încalce legea sau se pregătesc să o facă. „Cine nu se predă va fi distrus”, a rezumat președintele Kazahstanului.

În aceeași zi, Casa Albă a numit declarația lui Tokayev „motiv de îngrijorare”. „Lumea va monitoriza încălcările drepturilor omului. Statele Unite face apel la forțele guvernamentale să-și exercite reținerea în timp ce restabilesc stabilitatea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karin Jean-Pierre.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook