Organizația publică, Comitetul Național al Părinților (NRC) a luat inițiativa de a introduce o indemnizație suplimentară temporară pentru mame și tați.
Sursa: Pixabay

O organizație publică, Comitetul Național al Părinților (NQF), a lansat o inițiativă de a introduce o indemnizație suplimentară temporară pentru mamele și tații care cresc copii singuri, relatează RT.

Se propune să plătească o compensație lunară de cel puțin două salarii minime de economie pe membru de familie până la sfârșitul anului.

Inițiativa în cauză a fost trimisă spre examinare Dumei de Stat și guvernului.

Potrivit RT, șefa NRC Irina Volynets, în ciuda faptului că au plătit deja beneficii pentru copiii de vârste diferite, părinții singuri rămân un grup social neprotejat din cauza situației economice dificile pe fondul pandemiei coronavirusului.

În același timp, Volynets a subliniat că acele beneficii și alocații care se aplică deja acestui grup de părinți ar trebui să fie păstrate pe deplin.

Anterior, din cauza situației economice cauzate de pandemia coronavirusului, s-au introdus alocații lunare de cinci mii de ruble pentru toți copiii cu vârsta sub trei ani, din aprilie până în iunie.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei și 16 ani, au fost aprobate plăți unice în valoare de zece mii de ruble.

În plus, părinții cu venituri mici au început să primească beneficii pentru copii de la trei la șapte ani cu o lună mai devreme - nu din iulie 2020, așa cum era planificat inițial, ci din iunie.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook