„1.000 de voluntari ceceni ” sunt pe cale de a lupta în Ucraina , potrivit unei declarații emise astăzi de liderul cecen, Ramzan Kadyrov.

În special, Kadyrov a spus in postarea sa de pe Telegram că unul dintre asociații săi, Apti Alaudinov, „ conducea mii de voluntari din Republica Cecenă ” care „erau pe cale să se alăture operațiunii speciale de denazizare și demilitarizare a Ucrainei ”.

 

Liderul cecen a declarat luni că se află în Ucraina, de partea forțelor ruse, pe un aeroport ocupat de lângă Kiev, informație care, totuși, nu a putut fi verificată de surse independente și, prin urmare, a fost contestată de oficialii ucraineni.

Un bodyguard al președintelui rus Vladimir Putin, Kadyrov, care a fost acuzat de ONG-urile internaționale de abuzuri grave ale drepturilor omului în țara sa, are un grup militar cunoscut sub numele de „Kadyrovtsi”.

Se observă că, a doua zi după invazia rusă a Ucrainei, pe diverse site-uri de socializare ar fi fost postate imagini din Groznîi, capitala Ceceniei, cu piața centrală plină de soldați spunând că pleacă în Ucraina.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook