Vatican este cea mai mica tara din lume ca suprafata. Aceasta tara are o suprafata de doar 44 hectare, ceea ce o face mai mica decat o mare parte din parcurile nationale din intreaga lume. Vatican este situat in centrul Romei, Italia, si este resedinta Papei, conducatorul Bisericii Catolice Romane. Vatican este, de asemenea, un stat independent si are propria sa moneda, guvern si forte de ordine.

Intemeire

Vatican a fost intemeiata in anul 1929, prin Tratatul de la Lateran, care a pus capat conflictului dintre guvernul italian si Biserica Catolica Romana. Acest tratat a stabilit Vatican ca un stat independent si a oferit recunostinta guvernului italian pentru rolul jucat de Biserica Catolica in istoria italiana. Inainte de Tratatul de la Lateran, Vaticanul era doar resedinta Papei, dar nu era un stat independent.

De ce s-a vrut independenta

Biserica Catolica Romana a dorit sa aiba o tara independenta pentru ca a vrut sa aiba o baza sigura de unde sa isi poata exercita autoritatea spirituala si sa isi poata proteja libertatea de a se concentra asupra activitatilor sale religioase. Vaticanul a devenit un stat independent pentru a asigura Bisericii Catolice Romane controlul asupra propriilor afaceri si pentru a o proteja de influenta guvernelor straine. De asemenea, a devenit o tara independenta pentru a putea fi recunoscuta ca atare de catre alte tari si a putea avea relatiile diplomatice necesare cu acestea.

Cate persoane traiesc in Vatican?

In Vatican locuiesc in jur de 800 de persoane. Majoritatea acestora sunt preoti, muncitori si functionari ai Vaticanului. Exista, de asemenea, cateva familii care locuiesc in Vatican, dar numarul lor este relativ mic. Vaticanul este un stat mic, cu o populatie foarte redusa, dar este important din punct de vedere spiritual pentru catolicii din intreaga lume si este vizitat anual de milioane de turisti.

Ce institutii exista in Vatican?

In Vatican sunt gazduite numeroase institutii importante ale Bisericii Catolice Romane. Una dintre cele mai importante institutii este Biblioteca Vaticanului, care are o colectie impresionanta de carti, manuscrise si alte documente istorice. De asemenea, in Vatican se afla Muzeul Vaticanului, care gazduieste o colectie de artefacte si opere de arta de valoare inestimabila.

 

Alte institutii importante din Vatican sunt:

Curia Romana: aceasta institutie este cea mai importanta structura administrativa a Bisericii Catolice Romane si se ocupa de afacerile interne ale Bisericii.

Congregatiile: acestea sunt grupuri de preoti si alti functionari ai Bisericii care se ocupa de problemele specifice ale Bisericii, cum ar fi educatia, missionarea si problemele morale.

Pontifical Councils: acestea sunt organisme care se ocupa de probleme specifice ale Bisericii, cum ar fi ecumenismul si dialogul interreligios.

Institutul Biblic si Institutul Patristic: acestea sunt institutii care se ocupa de cercetarea si studiul textelor biblice si ale scrierilor sfintilor parinti.

Tribunalul Penal International: acesta este un tribuna internaional care are jurisdictie asupra delictelor de razboi si crime impotriva umanitatii comise in teritoriile sub jurisdictia Vaticanului.

Ce nu poti face in Vatican?

In Vatican sunt unele reguli stricte care trebuie respectate. Una dintre regulile cele mai importante este ca nu se permite introducerea de alcool sau droguri in tara. De asemenea, nu se permite fumatul in multe dintre cladirile din Vatican.

Turistii care viziteaza Vaticanul trebuie sa se imbrace corect, astfel incat sa arate respect fata de locul sfant. Hainele trebuie sa fie acoperitoare, iar pantalonii sau fustele trebuie sa acopere genunchii. Nu sunt permise tricouri cu maneci scurte sau pantaloni scurti.

In timpul vizitelor la Bazilica Sfantul Petru, se cere ca turistii sa se imbrace respectuos, astfel incat sa arate respect fata de locul sfant. Hainele trebuie sa fie acoperitoare, iar pantalonii sau fustele trebuie sa acopere genunchii. Nu sunt permise tricouri cu maneci scurte sau pantaloni scurti.

In timpul vizitelor la Muzeul Vaticanului, fotografiatul sau filmatul sunt permise doar in anumite zone si trebuie sa se respecte semnele care indica interdictia de a fotografia sau filma.

In general, turistii sunt rugati sa arate respect fata de locurile sfinte din Vatican si sa respecte regulile in vigoare.

Cele mai importante locuri de vizitat in Vatican

Vatican este un loc plin de istorie si cultura si gazduieste o serie de atractii turistice importante. Iata cateva dintre cele mai importante locuri de vizitat in Vatican:

 

Bazilica Sfantul Petru: Aceasta este cea mai mare biserica din lume si este una dintre cele mai importante atractii turistice din Vatican. Bazilica Sfantul Petru este locul de odihna al Sfantului Petru, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus. Este, de asemenea, resedinta Papa.

Muzeul Vaticanului: Acest muzeu gazduieste o colectie impresionanta de artefacte istorice, sculpturi, picturi si alte opere de arta. Muzeul Vaticanului este una dintre cele mai importante atractii turistice din lume si ar trebui sa nu ratezi ocazia de a-l vizita.

Gradinile Vaticanului: Aceste gradini ofera o priveliste panoramica asupra Romei si sunt un loc ideal pentru plimbari linistite. Gradinile Vaticanului sunt una dintre cele mai importante atractii turistice din Vatican City.

Biblioteca Vaticanului: Aceasta biblioteca gazduieste o colectie impresionanta de carti, manuscrise si alte documente istorice. Biblioteca Vaticanului este una dintre cele mai importante biblioteci din lume si este un loc de vizitat pentru orice iubitor de carti.

Capela Sixtina: Aceasta capela este cunoscuta pentru frescele sale realizate de Michelangelo si este una dintre cele mai importante atractii turistice din lume. Capela Sixtina este un loc de venerare pentru catolicii din intreaga lume si ar trebui sa nu ratezi ocazia de a o vizita.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook