Mai este cu adevărat una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Barcelona din punct de vedere al vremii. Cu temperaturi medii de 23°C și minime de 16°C, este momentul perfect pentru a explora orașul și a te bucura de tot ceea ce are de oferit Barcelona. În acest articol, îți prezentăm principalele evenimente și activități din luna mai 2023 în Barcelona.

Ziua Internațională a Muncii (1 mai)

Ziua Internațională a Muncii (1 mai)

Sărbătorită în multe țări, Ziua Internațională a Muncii reprezintă un moment de recunoaștere a drepturilor și contribuțiilor lucrătorilor. În Barcelona, este posibil să întâlnești demonstrații și parade în centrul orașului, în special în Piața de Sanjama. Deși majoritatea atracțiilor turistice vor fi deschise, unele magazine și servicii ar putea avea program redus.

Ziua Mamei (7 mai)

Ziua Mamei este o sărbătoare populară în Spania, iar în această zi, familii și prieteni se adună pentru a-și arăta aprecierea față de mamele lor. Restaurantele și cafenelele pot fi mai aglomerate în această zi, așa că este bine să faci o rezervare în avans dacă dorești să sărbătorești într-un loc anume.

Sărbătoarea Sfântului Ponce (11 mai)

Piața dedicată sărbătorii se află în cartierul Raval și este un loc excelent pentru a explora produse tradiționale precum plante medicinale, miere, brânzeturi și gemuri. Poți participa și la evenimente dedicate apiculturii și erbologiei, precum ateliere și conferințe.

Derby-ul Barcelona (14 mai)

Derby-ul Barcelona (14 mai) Sursa: DigiSport

Acest meci de fotbal dintre Espanyol și FC Barcelona atrage atenția întregului oraș. Atmosfera în ziua meciului este incendiară, iar biletele se pot epuiza rapid, așa că este recomandat să le procuri din timp.

Ziua Internațională a Muzeelor (18 mai)

Ziua Internațională a Muzeelor (18 mai)

În această perioadă, muzeele din Barcelona organizează expoziții speciale, evenimente și ateliere. Pe lângă intrarea gratuită în unele muzee, poți profita și de Noaptea Muzeelor (Nits dels Museus) pe 13 mai, când unele instituții își mențin porțile deschise până la 1 dimineața.

În această zi (18 mai), majoritatea muzeelor din Barcelona pot fi vizitate gratuit, inclusiv cele mai importante precum Muzeul Picasso, MNAC, Fundația Miró, MACBA și Fundația Tàpies. De asemenea, puteți accesa gratuit săli de expoziții temporare precum CCCB și CaixaForum.

Girona Temps de Flors (13-21 mai)

Girona Temps de Flors (13-21 mai)

Festivalul este o ocazie excelentă de a explora orașul Girona, în special centrul istoric și Cartierul Evreiesc, unde străzile sunt împodobite cu aranjamente florale spectaculoase. Pe lângă expozițiile florale, poți participa la concerte, ateliere și alte evenimente culturale.

Festa Modernista (20 mai)

În cadrul acestui festival, vei putea participa la evenimente legate de arhitectura și arta modernistă, precum conferințe, expoziții și tururi ghidate. În 2023, festivalul va celebra centenarul morții lui Lluís Domènech i Montaner, unul dintre cei mai importanți arhitecți moderniști catalani. Vizitarea unor capodopere ale acestuia, precum Hospital de Sant Pau și Palau de la Música Catalana, este o oportunitate unică de a te familiariza cu stilul său distinctiv.

Festes del Barri Gòtic (20-28 mai)

Acest festival de cartier se desfășoară în cartierul istoric al Barcelonei și include o serie de evenimente și activități pentru locuitori și turiști deopotrivă. De la concerte, ateliere și expoziții de artă, până la jocuri și activități pentru copii, acest eveniment oferă o perspectivă asupra culturii locale și tradițiilor din Barri Gòtic.

Festivalul de Bere Barcelona (26-28 mai)

Acesta este cel mai mare festival de bere artizanală din Spania, cu peste 600 de tipuri de bere de degustat, concerte, concursuri și alte activități. Festivalul se desfășoară la Fira de Barcelona și reprezintă o ocazie excelentă de a te familiariza cu cultura berii artizanale din Spania și de a descoperi arome unice, precum cea a berii "Mucho Fresca Barcelona" produsă de Basque Land Brewing Project special pentru acest eveniment.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele și activitățile pe care Barcelona le oferă în luna mai. Datorită numeroaselor atracții turistice, orașul este un loc minunat pentru a explora și a te bucura de o vacanță plină de experiențe memorabile. Asigură-te că îți planifici călătoria în avans și te bucuri de tot ceea ce are de oferit Barcelona în luna mai 2023!

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook