Planificați o călătorie la Barcelona în iunie 2023? Iată cele mai bune evenimente, activități și date de reținut din acest oraș vibrant!

Vremea

Iunie este o lună minunată pentru a vizita Barcelona. Cu unele dintre cele mai lungi zile ale anului și nopți plăcute, veți avea suficient timp să explorați orașul. Temperaturile medii se situează în jurul valorii de 24 grade Celsius, dar pot fluctua și se pot apropia de 30 de grade Celsius în zilele foarte călduroase. Vara, Barcelona este foarte caldă și umedă, așa că este important să vă echipați corespunzător.

Turismul

Iunie este una dintre cele mai populare luni pentru turiști, deci veți vedea multă lume prin oraș. Dacă doriți să vizitați anumite obiective turistice, recomandarea noastră este să rezervați bilete online cu mult înainte. Aceasta vă va economisi timp și vă va asigura intrarea în locurile pe care doriți să le vizitați.

Evenimente

Iunie 2023 vine cu o serie de evenimente de neratat. Luna începe cu Festivalul de Muzică Primavera Sound, cel mai popular festival muzical din Barcelona, care se ține la Forum. Primavera Sound, un festival care a început în 2001, este plin de muzică electronică, hip-hop, pop și dance. În acest an, pentru prima dată, festivalul se va desfășura și la Madrid. În 2022, peste 5.000 de persoane au participat la Primavera Sound, care a avut în line-up artiști precum Kendrick Lamar, Rosalia și Calvin Harris.

Dacă sunteți pasionat de motorsport, în primul weekend din iunie are loc Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Popularitatea acestui eveniment a crescut în ultimii ani, în mare parte datorită emisiunii de pe Netflix dedicate Formulei 1. În 2022, biletele pentru eveniment au fost epuizate aproape imediat după punerea lor în vânzare.

Sărbătoarea Corpus Christi, cunoscută și sub numele de L'ou com balla sau "Dansul Oului", este o tradiție fascinantă pe care o puteți experimenta în Barcelona. În această sărbătoare, care simbolizează trupul lui Hristos, veți găsi în 13 locuri diferite din Orașul Vechi ouă care "dansează" pe vârful fântânilor din Cartierul Gotic.

Pentru iubitorii de muzică, al doilea mare festival de muzică din Barcelona, Sonar, își va sărbători a 30-a aniversare în perioada 15-17 iunie. Anul acesta, festivalul va avea două locații distincte. Concertele din timpul zilei se vor desfășura la Fira de Montjuïc, iar cele de seară se vor muta la Fira de l'Hospitalet. Acest festival este cunoscut pentru explorarea și experimentarea legăturii dintre muzica electronică și dans, având o prezență semnificativă în întregul oraș.

Dacă aveți alte planuri în perioada festivalului Sonar, există și alternativa festivalului Off Sonar, care se desfășoară în aceleași zile la Poble Espanyol. Poble Espanyol, sau Satul Spaniol, este un loc plin de replici ale unora dintre cele mai emblematice arhitecturi din întreaga Spanie. Dacă doriți să vizitați Spania într-o singură zi fără a părăsi Barcelona, acesta este locul perfect. Festivalul Off Sonar va prezenta concerte cu muzică electronică și dans în unele dintre cele mai emblematice spații, cum ar fi mănăstirile și principala Plaza Mayor.

Dacă vă aflați la Barcelona între 22 și 30 iunie, nu ratați Marele Festival Flamenco al orașului. Deși flamenco este mai tradițional în sudul Spaniei, acest festival este o oportunitate de a vedea câteva dintre cele mai bune spectacole din acest gen. Două dintre locațiile unde puteți savura flamenco autentic sunt Tablao Cordobes și Palau de la Musica.

Pe 23 iunie, Barcelona sărbătorește una dintre cele mai bune nopți din întreg anul, o combinație între sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul și solstițiul de vară. Peste tot în oraș, veți găsi focuri de tabără, artificii și evenimente diverse. În special, plaja este locul de desfășurare a unor astfel de festivități, cu focuri de tabără și artificii. Este o ocazie perfectă pentru a face o baie de noapte și a rămâne treaz până la răsărit.

Ultimul festival al lunii, Festivalul Sant Pere, Santa Caterina și la Ribera, se desfășoară între 22 iunie și 2 iulie. Acest festival este specific pentru trei cartiere ale orașului vechi - Sant Pere, Santa Caterina și El Born. Pe parcursul acestor zile, veți putea experimenta diverse activități culturale catalane, cum ar fi castelele - turnurile umane specifice Cataloniei, sardana - dansul tradițional catalan, și o paradă a giganților prin străzile din jur.

Giganții, sau "gegants" în catalană, sunt figuri de carton de dimensiuni umane, de obicei reprezentând personaje regale, nobiliare sau fantastice. Acestea sunt o tradiție îndelungată în Catalonia și sunt prezente la majoritatea festivalurilor locale. Participanții le poartă pe umeri și se plimbă pe străzile orașului, însoțiți de muzica tradițională catalană.

În ceea ce privește muzica și dansul, o tradiție catalană distinctă este sardana. Dansul este realizat în cerc și este un simbol al unității și al mândriei catalane. Muzica pentru sardana este interpretată de o "cobla", o formație muzicală specifică regiunii Catalonia.

Festivalul include și o serie de concerte, ateliere de artă și jocuri pentru toate vârstele, precum și concursuri de gastronomie unde veți putea degusta cele mai bune produse tradiționale catalane. În plus, există numeroase spectacole de stradă, teatru de păpuși și expoziții de artă în aer liber.

Toate aceste evenimente transformă orașul într-o sărbătoare a culturii, culorilor și vieții. Este o experiență pe care nu trebuie să o ratați dacă vizitați Barcelona în această perioadă.

Nu uitați, înainte de a pleca, să verificați programul exact al festivalurilor și să respectați toate măsurile de siguranță implementate de organizatori. Barcelona este o destinație care promovează o atmosferă vibrantă și o cultură bogată. Să vă bucurați de fiecare moment petrecut aici!

 

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook