Astăzi vă prezentăm o serie de greșeli comune pe care turiștii le fac în timpul vizitei lor la Barcelona. Unele dintre sfaturile pe care le vom împărtăși sunt aplicabile și în alte orașe, dar unele sunt specifice Barcelonei. Acest articol vă va ajuta să vă planificați călătoria perfectă în Barcelona, cu informații practice și sfaturi de la localnici.

Să nu petreci suficient timp în Barcelona:

Barcelona are multe de oferit, de la monumente istorice la plaje frumoase și excursii în afara orașului, cum ar fi Girona, Montserrat, Tarragona și Sitges. Pentru a vă bucura pe deplin de tot ceea ce are de oferit orașul, vă recomandăm să petreceți cel puțin cinci nopți în Barcelona, cu patru zile întregi pentru a explora orașul și o zi suplimentară pentru fiecare excursie în afara orașului pe care intenționați să o faceți.

Credeți că în Barcelona este mereu cald:

Deși Barcelona se bucură de un climat mediteranean, nu înseamnă că este întotdeauna cald. Temperaturile pot scădea sub 10 grade Celsius în lunile de iarnă, așa că asigurați-vă că vă împachetați în mod corespunzător.

Cazarea departe de centrul orașului pentru a economisi bani:

Alegerea unui hotel într-o zonă îndepărtată doar pentru a economisi bani poate să nu fie cea mai bună idee. Luați în considerare costurile suplimentare pentru transportul public și timpul pierdut în deplasare înainte de a lua o decizie.

Închirierea unei mașini:

Conducerea în Barcelona poate fi stresantă și costisitoare. În schimb, folosiți transportul public excelent sau luați un taxi pentru a vă deplasa în oraș.

Nu rezervați bilete în avans pentru Sagrada Familia și Park Güell:

Aceste două atracții sunt foarte populare și necesită rezervări în avans. Nu riscați să pierdeți ocazia de a le vizita, rezervând biletele cu cel puțin o săptămână înainte de vizita dvs.

Mâncați în Las Ramblas:

Las Ramblas este o zonă turistică și mâncarea oferită aici poate fi scumpă și de calitate inferioară. Încercați să găsiți alte restaurante în afara acestei zone pentru a savura preparatele locale delicioase.

Utilizați transportul public cu bagaje voluminoase:

Rețeaua de transport public din Barcelona este excelentă, dar trebuie să țineți cont de două aspecte atunci când călătoriți cu bagaje voluminoase. În primul rând, este mai greu să vă păstrați în siguranță bagajele în stațiile aglomerate și în mijloacele de transport. În al doilea rând, unele stații de metrou nu au lifturi sau scări rulante, ceea ce poate însemna că va trebui să cărați bagajele pe scări. Luați în considerare posibilitatea de a folosi un taxi de la aeroport dacă aveți bagaje mari.

Încercați să luați masa devreme:

Restaurantele tradiționale din Barcelona servesc de obicei prânzul cel mai devreme la ora 13:00 și cina la ora 20:30. Dacă găsiți un restaurant care servește mese la ore mai devreme, este posibil să fie unul destinat turiștilor.

Nu acordați suficientă atenție bunurilor personale:

Barcelona este un oraș sigur, dar trebuie să fiți precauți în legătură cu hoții de buzunare, în special în zonele turistice. Păstrați-ți documentele, banii și telefonul mobil în locuri greu accesibile și fiți atenți în mijloacele de transport în comun, restaurante și în zonele aglomerate.

Vizitați doar La Boquería:

Deși La Boquería este cel mai faimos market din Barcelona, nu mai este un adevărat market local. Vă recomandăm să explorați și alte piețe, cum ar fi Mercat de Santa Catarina și Mercat de Sant Antoni.

Nu confundați numele orașului cu echipa de fotbal:

Barcelona este numele orașului, în timp ce "Barça" este numele echipei de fotbal. Evitați să faceți această greșeală comună printre turiști.

Aruncați biletul de transport înainte de a părăsi stația:

Barcelona încă folosește bilete de hârtie pentru transportul public. Nu aruncați biletul înainte de a părăsi stația de metrou sau de a coborî din autobuz, deoarece inspectorii vă pot cere să-l prezentați.

Nu uitați să vă uitați la pavaj:

Pavelele din centrul orașului Barcelona au fost concepute cu peste un secol în urmă și sunt o parte importantă din patrimoniul cultural al orașului. Admirați designurile moderne ale artiștilor precum Gaudí și Puig i Cadafalch.

Ignorați Hospital de Sant Pau:

Acest complex modernist este una dintre cele mai subestimate atracții din Barcelona. Nu ratați ocazia de a vizita acest loc extraordinar, situat în apropiere de Sagrada Familia.

Nu planificați suficient sejurul în Barcelona:

Organizarea unei călătorii poate fi complicată, dar un program de bază vă poate ajuta să profitați la maximum de timpul petrecut în Barcelona. Orașul are multe de oferit și poate fi ușor să pierdeți timp prețios încercând să decideți ce să faceți în fiecare zi. Înainte de a pleca, luați în considerare întocmirea unei liste cu atracțiile pe care doriți să le vizitați și planificați itinerarul în jurul acestora. Țineți cont de timpul necesar pentru a ajunge de la un loc la altul și de orele de deschidere ale obiectivelor turistice.

Încercați să vizitați doar obiective turistice principale:

Barcelona are multe alte atracții de oferit în afara celor mai cunoscute precum Sagrada Familia și Park Güell. Explorați și alte zone ale orașului, cum ar fi cartierele Gràcia și El Raval, pentru a vă familiariza cu cultura locală și a descoperi locuri mai puțin turistice.

Nu apelați la serviciile ghizilor ambulanți:

În Barcelona, există ghizi ambulanți care oferă tururi neautorizate. Aceștia nu sunt ghizi profesioniști și nu dețin permisele necesare pentru a oferi tururi în oraș. În loc să apelați la astfel de ghizi, căutați tururi oferite de companii autorizate sau de ghizi licențiați pentru a avea o experiență autentică și informativă.

Evitați să vă bazați exclusiv pe hărțile și aplicațiile telefonului mobil:

Utilizați hărțile și aplicațiile telefonului mobil ca o resursă, dar nu uitați să ridicați privirea și să vă bucurați de atmosfera orașului. De asemenea, interacționați cu localnicii pentru a obține recomandări sau direcții. În acest fel, veți avea o perspectivă mult mai autentică asupra vieții din Barcelona.

Nu negociați prețul în magazinele obișnuite:

În timp ce este acceptabil să negociați prețul în anumite piețe, nu încercați să faceți acest lucru în magazinele obișnuite sau în restaurante. Este considerat nepoliticos și, de cele mai multe ori, prețurile sunt fixe.


Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să evitați greșelile frecvente în timpul călătoriei dvs. la Barcelona și vă vor permite să vă bucurați de o experiență autentică și plăcută în acest oraș vibrant și fascinant.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook