Milioane de oameni semnează o petiție pentru a reduce pedeapsa de 110 ani de închisoare a șoferului de camion.

Un șofer de camion în vârstă de 26 de ani din Colorado a fost condamnat la 110 ani de închisoare pentru un accident mortal. Peste patru milioane de semnături au fost strânse intr-o petiție prin care se cere scurtarea pedepsei sale cu închisoarea. În 2019, Rogel Aguilera-Mederos conducea un semi-camion pe Interstate 70 în Lakewood, Colorado, când a rămas  fără frâne. Aguilera-Mederos a pierdut controlul camionului, făcându-l să se ciocnească de zeci de mașini oprite. Accidentul a provocat o explozie masivă și a ucis patru persoane.

Aguilera-Mederos nu avea antecedente penale și nici drogurile sau alcoolul nu au fost un factor. Procurorii au susținut că Aguilera-Mederos nu a folosit rampa pentru camion prevăzută pe marginea autostrăzii în timpul incidentului. Din acest motiv, el a fost acuzat de 27 de capete de acuzare, inclusiv omucidere rutieră și agresiune rutieră. A fost găsit vinovat și condamnat la 110 ani de închisoare.

„Dacă aș avea discreția, nu ar fi pedeapsa mea”, a spus judecătorul districtului Jefferson County Bruce Jones, adăugând că nu are „nicio dorință” să-l condamne pe Aguilera-Mederos la închisoare pe viață, potrivit Reuters.

Judecătorul A. Bruce Jones a remarcat la sentința lui Aguilera-Mederos de luni, că el crede că șoferul de camion nu a rănit intenționat pe alții, dar era obligat prin lege să emită 26 de sentințe consecutive.

Cu toate acestea, legea statului Colorado impune ca timpul pentru fiecare contorizare să fie transmis consecutiv, nu concomitent.

Peste 4 milioane de oameni au semnat o petiție online prin care i-a cerut guvernatorului Jared Polis să acorde clemență. Sentința a stârnit multe reacții datorită lungimii ei.

Judecătorii au voie să reexamineze sentințele după 119 de zile în conformitate cu legile privind sentințele minime obligatorii din Colorado.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook