Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Telegram va încheia un acord de soluționare cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare SUA, conform căruia va restitui investitorilor 1,22 miliarde de dolari și va plăti o amendă de 18,5 milioane de dolari. În termen de trei ani, compania trebuie să raporteze despre participarea la orice proiect crypto.

Telegram

Telegram Credit foto: Carl Court / Getty Images

Telegram a convenit asupra unei soluționări cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare SUA (SEC), rezultă dintr-o scrisoare a autorității de reglementare către judecătorul Kevin Castel, publicată în sistemul de dezvăluire judiciară (PACER).

Conform scrisorii, Telegram va trebui să plătească 1,22 miliarde de dolari investitorilor care au investit în lansarea viitoare a criptomonedei Gram, precum și 18,5 milioane de dolari sub forma unei amenzi SEC. În următorii trei ani, compania este obligată să notifice SEC în 45 de zile dacă decide să participe in domeniul „criptocurrențelor, monedelor digitale, jetoanelor sau a altor active similare emise sau transferate cu ajutorul tehnologiei blockchain”. Cu toate acestea, dacă în orice moment SEC știe că Telegram „a furnizat în cunoștință de cauză informații semnificative false sau înșelătoare”, comisia poate impune o amendă suplimentară companiei. În același timp, se prevede că compania „nu recunoaște sau nu refuză” cerințele prevăzute în procesul de reglementare.

Pavel Durov în canalul său de pe Telegram a confirmat că părțile au ajuns la un acord și au publicat poziția oficială a companiei. "Deoarece continuarea procedurii în instanță nu pare adecvată, suntem încântați să avem posibilitatea de a încheia procesul fără a nega sau a pleda vinovaţi", se arată în declarație.

Durov a adăugat că Telegram va continua să lucreze la alte proiecte inovatoare. „Sperăm că în viitor reglementarea tehnologiilor blockchain din SUA va deveni mai favorabilă pentru participanții de pe piață”, a concluzionat el.

La începutul anului 2018, Telegram a atras 1,7 miliarde de dolari pentru a crea platforma de blockchain Telegram Open Network (TON) și criptocurrency, bazată pe investiţia a 175 de investitori, care în schimb au promis să ofere 2,9 miliarde de coins după lansarea lor. Numele unor investitori au devenit cunoscute din documentele SEC. Printre aceștia s-au numărat oamenii de afaceri Roman Abramovici, David Yakobashvili, Sergey Solonin şi Mikhail Abyzov.

Platforma blockchain ar fi trebuit să fie lansată înainte de sfârșitul lunii octombrie 2019, altfel dezvoltatorul s-a angajat să returneze banii către investitori. Totuși, în toamna trecută, SEC a intentat un proces în instanța federală din Manhattan, acuzând Telegram că coin-urile digitale planificate pentru emitere sunt valori mobiliare, ceea ce înseamnă că plasarea lor ar fi trebuit să treacă printr-o procedură adecvată. Din cauza pretențiilor SEC, lansarea TON a fost amânată până la 30 aprilie 2020. Dar în martie, o instanță americană a interzis folosirea criptomonedei, sprijinind anterior poziția SEC. În mai, fondatorul proiectului, Pavel Durov, a anunțat închiderea proiectului TON.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook