Jane Kennedy Smith a fost cea mai tânără și ultima supraviețuitoare dintr-o familie care s-a impregnat în conștiința americană și s-a scris în istoria americană.

John F Kennedy cu sora sa Jane Kennedy Smith.

John F Kennedy cu sora sa Jane Kennedy Smith.

Jean Kennedy Smith, sora fostului președinte american John F Kennedy, a decedat miercuri la casa ei din Manhattan, avea 92 de ani. 

Moartea ei a fost confirmată de fiica sa Kym, relatează New York Times. 

Ea a fost ambasadorul Statelor Unite în Irlanda în anii 90 și a ajutat la deschiderea drumului, pentru un acord formal, care să pună capăt deceniilor de violență sectară în Irlanda de Nord.

Smith a fost cel mai tânăr și ultimul frate al unei familii care s-a impregnat în conștiința americană și s-a scris în istoria americană, producând un președinte și senatori și o mistică inegalabilă, creată din glorie, politică, carisma personală, bogăție și tragedie.

Până la vârsta în care majoritatea oamenilor se retrag, Smith a dus o viață liniștită de privilegi și filantropie, cu case palatiale, veri la mal și un calendar aglomerat al funcțiilor societății și carității.

Ea a împărtășit triumfuri și tragedii în familie, deși întotdeauna în umbra fraților ei, inclusiv președintele John F Kennedy, senatorii Robert F Kennedy și Edward M. Kennedy, Eunice Shriver și Patricia Kennedy Lawford.

Jane Kennedy Smith a fost numită ambasador la Dublin de către președintele Bill Clinton, la îndemnul fratelui ei Teddy.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook