Culoarea închisă, lipsa de strălucire sau greutatea generoasă sunt câteva dintre calitățile care caracterizează un pepene verde și la care este indicat să fiți atenți. Cu toate acestea, există mai multe trucuri care vă permit să găsiți în cele din urmă cei mai dulci şi răcoritori pepeni verzi.

Pepene verde este răcoritor, ușor și hidratant.

Pepene verde este răcoritor, ușor și hidratant.

Răcoritor, ușor și hidratant, pepenele verde este unul dintre cele mai consumate alimente pe timpul verii. Contrar populare convingeri, nu este un fruct, ci o legumă din familia de cucurbitacee, cum ar fi sucul de legume de castraveţi sau dovlecei. Din acest motiv, când pepenele nu este prea bun, are o aromă care amintește de aceste legume.

Plin de bunătate nutrițională

În afară de această curiozitate, adevărul este că fructul constituie una dintre marile plăceri nutriționale din zilele de vară, deoarece ajută la rezistența valului de căldură din cele mai neiertătoare ore ale zilei. Mulți cred că furnizează doar apă. Este adevărat că are un conținut ridicat - în jur de 90% - din acest lichid, dar este generos și în vitaminele A, C și B6 , în carbohidrați, în minerale - în special potasiu și magneziu - și în fibre. Cu toate acestea, cea mai valoroasă componentă pe care o conține, potrivit specialiștilor în nutriție, este licopenul. Acest carotenoid - același care oferă pigmentarea tomatelor - are o mare putere antioxidantă și aduce numeroase beneficii sănătății noastre, printre care putem evidenția reducerea nivelului de colesterol și hipertensiune, prevenirea bolilor de inimă și chiar a prevenirea unor tipuri de cancer, cum ar fi cele legate de papilom.

Sucul de coajă de pepene verde cu tei este bogat în citrulină.

Sucul de coajă de pepene verde cu tei este bogat în citrulină.

Deși prețuim doar pulpa de pepene verde, adevărul este că coaja se poate lăuda și că este generoasă în proprietăți nutritive. De fapt, este bogată în clorofilă și citrulină, un aminoacid care are puterea de a relaxa vasele de sânge, de a favoriza circulația sângelui și de a ajuta la remedierea disfuncției erectile. Evident, nu o mâncăm pentru că nu are un gust foarte bun. Cu toate acestea, oricine vrea să o includă în dieta lor, pot îmbunătăţi gustul prin trecerea prin blender împreună cu mierea de albine.

În căutarea pepenelui potrivit

Față de alte fructe, pepenele verde îşi păstrează calitatea în interior, imperceptibilă pentru ochii noștri, şi  frecvent să apară numeroase întrebări atunci când îl alegem. Dar cum putem afla dacă pepenele pe care îl vom include în coșul de cumpărături este bun și, prin urmare, îndeplinește așteptările noastre? Pentru a facilita această întrebare și a ne învăța să avem un ochi bun pentru fructe, OCU oferă câteva sfaturi.

Culoare și strălucire. Avem tendința de a avea o lipeală pentru culorile intense, mai ales atunci când acestea scânteie în fructe, deoarece acestea le fac mai palpabile. Cu toate acestea, această regulă nu se aplică pepenelui verde. Cu cât coaja verde este mai închisă, mai puțin strălucitoare și mai puțin diferită, cu atât va fi mai copt și, prin urmare, cu atât va avea un gust mai bun. De asemenea, o anumită zonă de la baza fructului trebuie să aibă o culoare galben cremos - cu cât este mai întunecată cu atât mai bine - care corespunde locului în care fructul s-a odihnit pe pământ legat de plantă. 

Rețineți că pepene verde este unul dintre fructele care nu se mai coace odată ce a fost colectat

Lovitura și presiunea . De fiecare dată când mergem după pepene verde, vedem că unul dintre ritualuri pentru a detecta un pepene verde este să-i verifici sunetul ori apăsându-l. Toate astea au motivul său: dacă sunetul rezultat este gol și forțat , pepene verde va fi la punctul său de măturare drept și, prin urmare, gata de consum. Dacă, dimpotrivă, sunetul menționat este slab, parcă ar avea un ecou, ​​indică faptul că fructul nu este încă copt.

Foto: iStock.

De asemenea, la apăsarea pepenelui verde trebuie să ne asigurăm că textura cojii este fermă. Ei bine, dacă această textură este moale, înseamnă că este trecut sau a fost deteriorat. Ținând cont întotdeauna că pepenele verde este unul dintre fructele care nu se coc odată ce a fost colectat.

Forma și greutatea . În ceea ce privește forma, este indicat să optați pentru exemplare care au o siluetă rotundă și, în plus, lipsesc proeminențe și fisuri. Ei bine, dacă pepene verde are oricare dintre aceste deformații, este posibil să nu fi primit soarele sau apa în mod corect și omogen și, prin urmare, să prezinte modificări de aromă și textură.

Pepenele verde ar trebui să aibă o siluetă rotundă și să cântărească mai mult decât pare.

La rândul său, greutatea pepenelui verde trebuie să fie generoasă. Trebuie să se ținem cont de faptul că un procent ridicat din compoziția sa este apa, de aceea se recomandă să verificați dacă greutatea menționată este în concordanță cu dimensiunea sa. Când alegeți pepene verde, acesta trebuie să cântărească mai mult decât pare, pentru că, în caz contrar, va fi mai puțin dulce și mai puțin gustos.

În bucăți . Pe lângă exemplarele întregi, in piață sau market-uri puteți găsi bucăți de pepene verde tăiat în jumătate sau sferturi. În acest caz, alegerea lor este puțin mai ușoară. OCU recomandă alegerea pepenilor care au semințe întunecate - cele albe indică un grad scăzut de maturare - și care nu prezintă o textură aparent înfloritoare.

REACȚIA DUMNEAVOASTRĂ?


Ați putea dori, de asemenea

Comentarii

https://1doi3.ro/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comentarii

Scrie primul comentariu!

Conversații pe Facebook